Цікавий спосіб поливати цибулю подарував мені найсмачніший врожай: беру 1 відро води та роблю одну хитрість

Завдяки правильному поливу вам вдасться виростити найкращий у своєму житті врожай цибулі. Як організувати зволоження грядки, аби отримати результат?

Городники часто вважають цибулю такою культурою, якій взагалі не потрібен догляд. Втім, якщо ігнорувати правила поливу, то перо почне сохнути, а викопана голівка виявиться дрібною та майже засохлою.

Ба більше, якщо культурі не вистачає води, то у плодах збільшується концентрація речовин, які відповідають за характерний смак – овоч стає “злим”, гострим і дуже гірким. Якщо забували про полив рослини у перші тижні після посадки, то вона може і взагалі не вирости.

Як поливати цибулю влітку

Коренева система цього овочу доволі слабка та неглибока. Вона проникає у ґрунт усього на 10-30 сантиметрів, а тому залишається вразливою. Коли верхні шари землі висихають, то і цибулі не вистачає вологи. Визначити, що цибуля сохне, можна за пером.

Городники розповіли про основні правила поливу цибулевої грядки влітку
Городники розповіли про основні правила поливу цибулевої грядки влітку

Основними ознаками стануть пожовтіння, втрата пружності та ламкість цибулевого пера. Якщо помітили таке, то викопайте грудку землі на глибині 5 сантиметрів – вона розсипається? Культурі не вистачає води.

Рослині подобається помірно тепла вода. Полив виконують ввечері або рано вранці, коли ґрунт і повітря охолонули. Краще набрати потрібну кількість води у бочку та нагріти її під сонцем. Кількість потрібної води може відрізнятись залежно від області, типу вашого ґрунту та погоди.

Городники розповіли про основні правила поливу цибулевої грядки влітку
Городники розповіли про основні правила поливу цибулевої грядки влітку

Залежно від таких факторів кількість потрібної води може становити і 3-5 літрів на квадратний метр, і 15-20 літрів. Саме тому експерти радять орієнтуватись на стан грядки. Волога повинна проникати на глибину до 15 сантиметрів, якщо рослина маленька, та до 25 сантиметрів, коли мова йде про процес дозрівання цибулин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини