Базилік вирощую тільки цим способом, і завжди наростають пухнасті вітамінні “кущі”: в захваті вся родина

Щоб виростити смачний та соковитий базилік, потрібно дотримуватись 10 простих та ефективних правил, і в сьогоднішній статті ми детально їх розглянемо.

Насіння базиліка повинне проростати при температурі не менше 25 градусів у світлому місці. Для цього його висівають в торф’яні горщики на глибину не більше 8 міліметрів і зволожують з пульверизатора.

Зверху необхідно накрити їх стрейч плівкою. Також можна скористатися маленькими скриньками та іншими ємностями, які заповнені  дренованим ґрунтом. Обов’язково зробіть дренаж.

У ящиках робимо борозни, які розташовуємо на відстані 5 см один від одного, зволожуємо, розсипаємо   насіння і прикриваємо сухим ґрунтом та склом.

Щодня посіви треба провітрювати, відкривати на 20 хвилин і поливати в міру підсихання ґрунту.

Городники розповіли, як легко та швидко виростити базилік
Городники розповіли, як легко та швидко виростити базилік

Коли з’являться сходи, температуру треба зменшити до 15 градусів, а паростки прорідити, щоб рослини залишилися на дистанції  два сантиметри один від одного.

При появі п’яти листків, верхівку розсади необхідно прищипнути –  це допоможе виростити хороше коріння і дати більше зелені. Прищипування верхівок роблять протягом усього періоду розвитку базиліку.

У відкритий ґрунт рослини  пересаджують тільки коли ви впевнені, що заморозки не повернуться. Дистанція між кущами має становити 25 сантиметрів.

Базилік дуже любить родючий ґрунт – землю  потрібно перекопати, видалити бур’яни та удобрити.   Підійде 2 ложки суперфосфату, ложка сечовини та ложка хлористого калію на квадратний метр.

Потрібно розрівняти ґрунт і зробити лунки глибиною  за 10 сантиметрів. Висаджуємо розсаду та поливаємо.

Стежимо, щоб грунт не пересихав і  обриваємо листя по сухій погоді. Усі квіти, що з’являються, треба видалити.

За несприятливої ​​погоди базилік вкривають плівкою.

А на зиму базилік можна  переносити в будинок і пересаджувати в горщики. Залиште  базилік на світлому підвіконні або біля вікна кухні, і зможете збирати його круглий рік з однієї й тієї ж рослини!

Популярне

Подібні новини