У липні прибираємо цибулю, але ж не пустувати ділянці потім: що посадити на своєму городі після збору врожаю

Коли врожай зібраний, можна подумати і про те, яку культуру посадити далі. Не варто залишати грядки пустими аж до наступного посівного сезону на городі.

Літо у самому розпалі, а посівна кампанія залишилась далеко позаду. Втім, у липні, на екватор літа, залишається час посадити щось ще. Зазвичай це стосується випадків, коли на заміну одній культурі приходять інші. Наприклад, на місце цибулі, яка встигла вирости та дозріти, можна посадити інші рослини.

Що посадити після цибулі

У кожної рослини власні особливості та свій “характер”, потрібно уважно складати план посадок. Важливо зазначити, якщо на одній ділянці висаджувати одну й ту саму культуру, то не потрібно дивуватись, що наступники не дадуть врожай. Пояснюють це тим, що вирощування однакових культур декілька років поспіль забирають із ґрунту фосфор та азот, що відповідають за врожайність.

Експерти порадили рослини, які можна посадити після того, як на грядці вже не залишилось цибулі
Експерти порадили рослини, які можна посадити після того, як на грядці вже не залишилось цибулі

Якщо у вас виникло бажання скористатись місцем, яке звільнилось у серпні, експерти радять обрати шпинат, листя салату чи пекінську капусту, наприклад. Такі культури не будуть перевантажувати ґрунт, а тому допоможуть зберегти всі корисні властивості ділянки до самої весни. Ви також можете посадити редиску, якщо мова йде про початок вересня. Такий овоч полюбляє мало світла, короткий день, а тому встигне порадити вас щедрим і смачним врожаєм.

Експерти порадили рослини, які можна посадити після збору врожаю цибулі
Експерти порадили рослини, які можна посадити після збору врожаю цибулі

Якщо на вашому городі було виділено багато місця для цибулі, а стільки салату та зелені вам вирощувати не треба, то експерти радять посадити сидерати. Вони стануть ідеальним варіантом для покращення структуру ґрунту та зможуть захистити його від спекотного сонця.

Ба більше, сидерати – це додаткове добриво для вашої ділянки. Так, наприклад, для майбутнього посіву капусти потрібно попередньо висадити овес і жито. Якщо готуєтесь висадити у майбутньому томати, то із сидератів слід обрати ріпак.

Популярне

Подібні новини