Мої кабачки без пустоцвітів і ніколи не гниють, бо завжди даю їм це дармове добриво: результати вражають

Під час формування квітів на кабачках, рослина потребує багато корисних мікроелементів і енергії, тому щоб рослина не давала пустоцвітів, потрібно постійно підгодовувати цю культуру.

У цей період кабачки вимагають дуже багато калію та фосфору, тому рекомендується використовувати розчин з деревної золи, який дуже багатий на ці мікроелементи.

Таке добриво є універсальним народним засобом, який вже сотні років використовується для  підживлення городу. Рекомендується робити  1-2 підживлення кабачків за сезон як мінімум,   щоб вони дали максимальний урожай. Перше підживлення робимо на самому початку   цвітіння та формування зав’язей, після чого продовжуємо підгодовувати під час плодоношення.

Щоб зола максимально швидко та ефективно засвоювалася рослиною, із неї потрібно зробити настій. Висипаємо у відро води 2 літри порошку золи, заливаємо 10 літрами води,   настоюємо протягом 1-2 днів та періодично помішуємо розчин. В результаті отримуємо   концентрат, який при внесенні під кабачки необхідно розводити з водою в пропорції один   до десяти. Проціджувати розчин не потрібно.

Експерти розповіли, що робити, щоб кабачки не гнили і не давали пустоцвітів
Експерти розповіли, що робити, щоб кабачки не гнили і не давали пустоцвітів

На кожен кущ кабачка знадобиться близько 3-5 літрів зольного добрива. Крупність залежатиме від сорту, але при такому удобренні рослини, плоди  виростуть максимально великими та смачними.  Але крім зольного підживлення, потрібно дотримуватися ще одного дуже важливого правила – на початку цвітіння практично повністю припиняємо підживлення азотними добривами.

Перегній, гній, скошену траву, дріжджові підживлення, нашатир і сечовину перестаємо вносити під кабачки, оскільки вони призводять до надмірного  формування нітритів у кабачках, і стимулюють зростання пагонів та зеленої маси, але не плодів.  Але якщо цвітіння буде дуже поганим, один раз підгодувати азотним добривом можна.

У відро із золою можна додати  літр зеленого настою, настою коров’яку чи курячого посліду. Якщо листя сильно пожовкло, можна  додати кілька крапель нашатирного спирту, але тільки один раз – в іншому випадку замість  кабачків будете збирати батоги та пагони.

Популярне

Подібні новини