Чому кавун росте, але солодким не стає: 3 поширені помилки у догляді, які залишать вас без солодкого врожаю

Несолодкий кавун... Що може розчарувати ще більше? Розповідаємо, чому у вас на баштанці виросла несмачна ягода та як попередити цій ситуації у майбутньому.

Кавун — це не лише соковитий символ літа, а й справжній виклик для садівника. Отримати великий, смачний та солодкий плід — завдання, що вимагає особливих знань і навичок. Проте інколи, навіть дотримуючись усіх правил вирощування, ви можете зіткнутися з проблемою несмачного врожаю. Є кілька поширених помилок у догляді, які ми і розглянемо зараз.

Одна з найбільших похибок у вирощуванні — це недостатнє забезпечення рослини сонячним світлом. Кавун, як і будь-яка інша культура, залежить від фотосинтезу, щоб отримати необхідні поживні речовини. Але на відміну від багатьох інших своїх родичів, цей смугастик потребує дуже багато проміння.

Садівник пояснив, навіщо замочувати насіння кавунів та динь перед посадкою
Експерти назвали 3 поширені помилки, через які кавуни не стають солодкими

В ідеалі, кущі мають отримувати не менше восьми годин прямого ультрафіолету щодня. Недостатня кількість сонця призводить до того, що цукри не накопичуються в плодах у достатній кількості, і вони залишаються прісними.

Другий фактор, що впливає на солодкість — це режим поливу. Багато садівників припускаються помилки, занадто часто поливаючи кавун. Хоча на перших етапах росту рослинам потрібна волога, надмірне зволоження під час формування плодів може негативно вплинути на їхню якість. Коли вони починають дозрівати, внесення води потрібно значно скоротити. Надлишок рідини робить городину водянистою, і кавун втрачає свою природну солодкість.

Садівник розповів, чим підживити кавуни для збільшення врожайності
Експерти назвали 3 поширені помилки, через які кавуни не стають солодкими

Третя поширена помилка — це неправильне підживлення рослин. Ці види потребують певних поживних речовин для правильного розвитку. Надлишок азотних добрив може спричинити буйний ріст листя на шкоду плодам і городина буде нарощувати зелену масу. Для забезпечення оптимального росту кавуна важливо використовувати збалансовані добрива з високим вмістом калію і фосфору, які сприяють розвитку солодких і соковитих плодів.

Популярне

Подібні новини