Зробіть це і “маленькі бандити” попелиці й мурахи розщепляться на очах: “сіре золото” завжди працює на ура

Попелиці та мурахи завдають багато клопоту дачникам. Випроваджувати їх зі свого городу потрібно якнайшвидше. Розповідаємо про ефективні та перевірені методи.

Попелиця – це комаха-шкідник, яка тільки і робить, що шкодить рослинам на городі. Ця комаха небезпечна тим, що висмоктує всі соки з рослин, протикаючи їх своїм хоботком, тим самим вбиваючи їх. А з’являються вони за допомогою  мурах. Мурахи запеклі ласуни і вони готові піти на все, аби добути якісь ласощі.

А ось попелиця, під час пиття соку, випорскує на листя надлишки цього соку, залишаючи після себе солодкий сироп,  яким потім насолоджуються мурахи.

Але  біда в тому, що цей сироп перекриває   доступ до кисню у рослин, що зрештою призводить до їх загибелі. Взагалі мурахи настільки залежні від солодкого, що вони доставляють попелиці рослини і “заступаються” за неї перед іншими комахами.

Так-так, саме мурахи захищають попелиці від інших шкідників та небезпек.

Саме тому під час боротьби з попелицею, потрібно не забути подбати і про винищення мурах. Якщо ви помітили, що у рослин скручене листя, або вони покриті чимось липким, пагони та бутони неправильної форми та  десь неподалік знаходиться великий мурашник-все це говорить про одне – ваш город  захопила попелиця і треба негайно її знищити.

Експерти назвали народні засоби для боротьби з попелицями і мурахами
Експерти назвали народні засоби для боротьби з попелицями і мурахами

Мабуть, потрібно спочатку перервати ланцюжок поставки попелиці, вбивши або прогнавши мурах. Тому що, якщо починати з винищення попелиці, фокус уваги буде спрямовано лише в цей бік, а мурахи так і продовжуватимуть приносити нових “маленьких бандитів”. З мурахами можна боротися у такий спосіб.

Вам необхідно спочатку ретельно розпушити   мурашник або перекопати, щоб максимально  наблизиться до його ядра. Далі насипте в   середину мурашника 3-4 столові ложки соди і залийте їх 9% оцтом. Ви побачите як сода  почне пінитися, а мурахи побіжать у різні боки. Важливо розуміти, що цим засобом ми не намагаємося вбити мурах,  а лише намагаємося прогнати їх із нашої ділянки.

А ось відмінним засобом від попелиці є деревна  зола. Для приготування настою візьміть 2 склянки  золи, розчиніть їх у 10 літрах води, після чого  додайте в розчин 50 грам рідкого або звичайного подрібненого мила, все ретельно перемішайте  та обприскуйте рослини з усіх боків. Також золу можна використовувати у сухому вигляді.

Вам потрібно зробити з 2 шарів марлі невеликий мішечок, в нього покласти  столову ложку просіяної деревної золи, мелений червоний перець та гірчичний порошок. Таким засобом потрібно опудрити рослини  і через тиждень полити  рослини за допомогою лійки чистою водою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини