Терміново дайте це “біле сипуче золото” томатам та готуйте 60-літрові відра для збору щедрого врожаю

Підживлення - важливий етап під час вирощування помідорів. Сьогодні розповімо про ефективні та перевірені добрива, які простимулюють збільшення врожаю.

Найпростішим рішенням для будь-якого дачника є покупка мінеральних добрив. По суті, це хімічні сполуки в концентрованому вигляді, що приносять користь на ділянці, але не завжди нешкідливі для людини. Якщо ви не встигли це зробити або ж хочете виростити екологічно чистий урожай помідорів, можемо порадити вам одноразово внести в ґрунт звичайний картопляний крохмаль.

Цей простий кухонний продукт є полімером, складнозасвоюваним вуглеводом, що складається з глюкози. Коли він потрапляє у ґрунт, його швидко поглинає мікрофлора, і крохмаль використовується рослинами та ґрунтовими мікроорганізмами як джерело енергії для інтенсивного зростання.

Проте варто бути обережними: якщо переборщити із внесенням крохмалю, можна порушити баланс мікроорганізмів у ґрунті. Але якщо зробити все за рецептом, томати отримають заряд енергії для швидкого плодоношення. Більше того, сам крохмаль є джерелом фосфору, і бактерії, що активізувалися, починають розбивати важкозасвоювані мікроелементи у ґрунті, перетворюючи їх на легкодоступну форму. Ще одним плюсом такого підживлення стане краще розподілення живильної вологи рослинами.

Городники розповіли, чим підживити томати на городі влітку
Городники розповіли, чим підживити томати на городі влітку

Для приготування такого добрива потрібно взяти одну чайну ложку порошку на літр води. Такий обсяг необхідний для кожного куща томатів. Тобто на відро води беремо 10 чайних ложок цього продукту. Ретельно розводимо у теплій воді і поливаємо під кущ. Можна внести крохмаль у ґрунт у сухому вигляді по чайній ложці під рослину, але зверху обов’язково пролити водою. Добриво вноситься не частіше одного разу на місяць у стадії плодоношення.

Після цього вам залишиться лише спостерігати за інтенсивним зростанням своїх кущів та плодів!

Популярне

Подібні новини