Навіть без кондиціонера не спекотно: простий лайфхак з фольгою та коробкою забезпечить свіжість у приміщенні

Цьогорічне літо не може не вражати температурними стрибками. Втім, освіжити приміщення і насолодитися прохолодою можна і без кондиціонера. Як це зробити — дізнайтеся у матеріалі.

У розпалі літа, коли температура на вулиці перевищує 25 градусів, перебування в приміщенні може стати справжнім випробуванням. Відчуття задухи та сухості повітря роблять кімнату нестерпною, але вирішити цю проблему можна швидко і без використання кондиціонера. Існує простий та ефективний спосіб охолодити оселю, використовуючи лише картонну коробку, настільний вентилятор, фольгу та кілька пляшок із замороженою водою.

Експерти розповіли, як зробити портативний кондиціонер своїми руками

Для початку візьміть кілька пластикових пляшок, наповніть їх водою та покладіть у морозильник. Це потрібно зробити заздалегідь, щоб рідина повністю замерзла. Тим часом можна підготувати коробку. Візьміть звичайну картонну. По розмірах має бути не менше 30 см у висоту. Виріжте в одній з бічних стінок круглий отвір, який відповідатиме діаметру вашого вентилятора.

Далі всередині коробки обклейте фольгою всі стінки, окрім тієї, де вирізаний отвір. Алюміній виконує роль теплоізолятора, що дозволяє зберігати холод всередині коробки. Зовнішні сторони можна обмотати скотчем для додаткової міцності конструкції.

Експерти розповіли, як зробити портативний кондиціонер своїми руками

Після цього помістіть заморожені пляшки всередину коробки на фольгу. В одній з бічних стінок коробки зробіть кілька невеликих дірок, щоб охолоджене повітря могло виходити назовні. Вставте вентилятор у вирізаний отвір та увімкніть його.

Цей простий пристрій працює так: вентилятор нагнітає повітря всередину коробки, де воно охолоджується завдяки контакту з льодяними пляшками. Фольга утримує холод всередині, запобігаючи швидкому проникненню тепла. Охолоджене повітря виходить через отвори у бокових стінках, забезпечуючи свіжість та приємний мікроклімат у кімнаті.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини