Зробила цей спрей для бур’янів між плиткою і вони зникли всього за 1 ніч: дієвий і майже безкоштовний

Бур'яни на ділянці — це справжня морока. Особливо, коли ця надокучлива трава пролізає у найбільш неочікуваних місцях. Як швидко її прибрати — дізнайтеся у матеріалі.

Шви між плиткою, де з’являються бур’яни, можуть перетворити навіть акуратний двір у недоглянуту зону. Ця проблема знайома багатьом власникам присадибних ділянок. Бур’яни, які пробиваються крізь мощені доріжки, виглядають неестетично і можуть пошкодити укладку. Існує простий і ефективний спосіб позбутися цієї нав’язливої рослинності за допомогою відбілювача.

“Білизна”, розведена у пропорції 1:1 з водою, може стати потужною зброєю у боротьбі з бур’янами. Цей розчин необхідно нанести на рослини та землю між плитками. Завдяки своїм хімічним властивостям, хлорка швидко проникає у кореневу систему і спричиняє зневоднення та загибель паростків.

Експерти розповіли, як надійно вивести бур’яни між плиткою у дворі

Причина, чому шкідливі трави можуть проростати самі собою, криється в їхній природній здатності до виживання. Насіння бур’янів легко переноситься вітром, водою та птахами, а сприятливі умови для проростання — волога та тепло — сприяють їх швидкому зростанню. Також пирій, наприклад, відпускає коріння дуже глибоко і може відроджуватися з нього.

Шви між плитками часто містять залишки ґрунту та органічних речовин, які стають ідеальним середовищем для розвитку нових зелених утворень. Крім того, там може наростати мох, який теж можна успішно прибрати засобом.

Городник розповів, як за допомогою картону вивести пирій
Експерти розповіли, як надійно вивести бур’яни між плиткою у дворі

Цей метод ефективний саме для мощених доріжок, адже відбілювач згубно впливає на родючий ґрунт і може знищити не лише бур’яни, але й інші корисні рослини. Тому його варто використовувати лише на тих ділянках, де немає грядок, клумб, палісадників та де потрібно забезпечити чистоту та естетичність укладки плитки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини