Пустоцвітів немає і не буде: зробила “рідке золото” та обприскала кущі цим розчином – томати всі у зав’язях

Хто з нас, дачників, не стикався з пустоцвітами на томатах? Впоратися з ними легко, якщо знати, чим правильно підживити помідори. Про це і розповідаємо у матеріалі.

Пустоцвіти на томатах – це квіти, які не утворюють плодів. Вони виникають через різні фактори, включаючи несприятливі умови вирощування, недостатнє запилення, нестача мікроелементів, особливо бору та цинку, або порушення водного режиму. Ця проблема може значно зменшити врожайність, тому важливо знайти ефективні методи боротьби з нею.

Одним із народних і перевірених способів для зменшення кількості пустоцвітів на томатах є обприскування рослин спеціальним розчином молока та йоду. Цей метод поєднує в собі корисні властивості лактози, яке є натуральним джерелом кальцію та інших поживних речовин, і йоду, що володіє антисептичними властивостями.

Експерти розповіли, як приготувати молочну підкормку для помідорів з йодом
Городник розповів, чим обприскати томати, аби не лізли пустоцвіти

Для приготування добрива вам знадобиться один літр молока і десять літрів води. Ретельно змішайте рідини, щоб отримати однорідний розчин. Потім додайте до цього розчину двадцять крапель йоду і знову добре перемішайте. Отриману підживу використовуйте для обприскування кущів томатів.

Обробку слід проводити раз на тиждень. Такий графік дозволить підтримувати оптимальний рівень живлення рослин та забезпечить профілактику пустоцвітів. Завдяки регулярному обприскуванню кущі отримують додатковий захист від хвороб і покращується їх загальний стан, що сприяє кращому зав’язуванню плодів.

Городники порадили надійний спосіб обрізки листя на кущах помідорів у відкритому ґрунті
Городник розповів, чим обприскати томати, аби не лізли пустоцвіти

Крім того, важливо дотримуватись основних правил догляду: забезпечити томатам достатнє освітлення, правильний полив, а також своєчасне підживлення. Тільки комплексний підхід до вирощування томатів допоможе уникнути проблем із пустоцвітами та забезпечити високий врожай якісних плодів.

Популярне

Подібні новини