Сусід все просив віддавати пляшки з-під води, коли дізналась навіщо – стала так робити сама: вішаю на паркан

Ви, мабуть, бачили, що деякі дачники збирають пластикову тару і зовсім не для поливу, а для того, щоб вивісити на паркан. Навіщо це робити і як правильно — дізнайтеся у матеріалі.

Ви точно знаєте, що в Україні давно було заведено вішати на тини глиняні горщики. Вони виконували роль своєрідного оберега, захищаючи оселі від злих сил. Сьогодні цей звичай знайшов нове життя у вигляді практичного та ефективного лайфхаку, який також має захисну функцію, але не від міфічних істот, а від цілком собі реальних — від пернатих шкідників.

Сучасні дачники, як і їхні предки, використовують те, що під рукою, але з новою метою. Пусті пластикові пляшки з-під води, які зазвичай викидаються, можуть стати вашим найкращим союзником у боротьбі з птахами за врожай.

Експерти розповіли, навіщо вішати пляшки на паркан навколо городу

Ідея проста, але геніальна: зробіть з пляшок імпровізовані вітряки. Для цього зберіть пусті пластикові пляшки об’ємом 1,5-2 літри. Зробіть у пластиковій тарі кілька прямокутних смужок, не дорізаючи їхню бокову частину до кінця. Мають вийти своєрідні лопаті.

Коли вітер дме, пляшки, завдяки поліпшеній конструкції, починають обертатися і видають характерний шурхотливий звук. Цей звук ефективно відлякує птахів, які часто поїдають фрукти та ягоди. Крилаті дуже чутливі до незвичних звуків і візуальних ефектів, тому такі вітряки стають чудовим засобом захисту вашого врожаю.

Експерти розповіли, навіщо вішати пляшки на паркан навколо городу

Цей метод має багато переваг. Він економічний, оскільки ви використовуєте вже наявні матеріали, що дозволяє зекономити на покупці спеціальних засобів захисту. Спосіб також екологічний, оскільки повторне використання пластикових пляшок зменшує кількість сміття. До того ж прості конструкції, які легко зробити власноруч, дійсно допомагають зберегти врожай.

Популярне

Подібні новини