Після цього “кухонного” підживлення малина щедро віддячила врожаєм: кожна ягідка розміром з наперсток

Щоб малина щедро тішила багатим врожаєм, не обов'язково обробляти її "хімією". Існує багато доступних підживлень з натуральних інгредієнтів.

Сьогодні ми хочемо розповісти про те, як для підживлення малинових посадок можна використовувати два звичайні продукти – кухонну сіль та харчову соду. Ці засоби є інгредієнтами безлічі добрив.

Вони натуральні, екологічні, доступні і не шкодять людям, тваринам та навколишньому середовищу.

Сода вже давно зарекомендувала себе як чудовий помічник не тільки в побуті, а й на городі. Вона знищує деякі види бур’янів, захищає рослини від численних небезпечних захворювань, успішно бореться з певними шкідниками, благотворно впливає на склад та структуру ґрунту, розкислює її та прискорює дозрівання врожаю.

Садівники розповіли, чим підживити малину в липні для рясного врожаю
Садівники розповіли, чим підживити малину в липні для рясного врожаю

Досвідчені садівники готують малині наступне підживлення. Розчиняють 50 г гідрокарбонату натрію в 10 літрах відстояної води, додають 10 крапель аптечного йоду, добре розмішують та використовують для поливу культури під корінь.

Дивно, але сіль здатна підвищити смакові якості плодів, зробити їх солодшими і збільшити їх розмір. Цей продукт також може вигнати з ділянки комах та зміцнити імунітет рослин. Для приготування сольового розчину розчиняють 30 г хлориду натрію у відрі води. Коли речовина розчиниться, поливають малинові кущі під корінь.

Підживлення з використанням сольового та содового добрив рекомендується проводити не частіше одного разу на 3-4 тижні.

Спробуйте ці прості рецепти, і ваші малинові кущі віддячать вам багатим урожаєм солодких, великих ягід.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини