Пару разів дала це томатам, і сусіди не дають проходу – питають, як мені вдалося виростити таких гігантів

Багато дачників скаржаться, що виростити хороший урожай томатів виростити дуже важко. То світла не вистачає, то зелена маса наростає погано, то цвітіння та плодоношення не виправдовують очікувань.

Саме тому дачники цікавляться, як правильно підгодувати томати, щоб вони  дали великі плоди у великих кількостях.

Протягом сезону томати підгодовують близько  4-5 разів за допомогою мінеральних та органічних підживлень. Сьогодні ми розповімо,  як по ходу сезону підгодувати томати, щоб вони виросли просто шикарними!

Після пікірування томати дуже потребують мінерали – для підживлення необхідно на  відро води розчинити 20 грамів азофоски та полити півлітра під кожен молодий кущ.

Через тиждень після висадки на грядку, саджанці підгодовують комбінацією  мінеральних та органічних підживлень. На 10 літрів води розводять півкілограма гною, додають 25 грамів нітрофоски і удобрюють по півлітра на кожен кущик. Під час початку цвітіння томатів вносять комплексні добрива з мінералами та  вітамінами.

Дачники розповіли, чим найкраще підживлювати томати для врожаю
Дачники розповіли, чим найкраще підживлювати томати для врожаю

Можна на відро води розвести півкілограма курячого посліду, додати 40 грамів суперофосфату та 10 грамів сірчанокислого калію. Підживлення перемішуємо та вливаємо під кожну рослину по одному літру. А вже під час плодоношення при  формуванні перших зав’язей, томати обов’язково підгодовують суперфосфатом –  потрібно на відро води розчинити 30 грамів цього засобу та полити під томати.

Ще через 2-3  тижня необхідно полити томати комплексним підживленням для вирощування соковитих та смачних  плодів – беремо 10 грамів борної кислоти, 10 грамів йоду та півтора кілограма деревної золи.

Все це розводимо на 10 літрів води, розмішуємо та вносимо по літру під кущ. Рясно поливаємо томати по одному літру та насолоджуємося шикарними плодами!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини