1 ложка на 2 літри води і шкідники повилітають: це “рідке золото” від попелиці б’є рекорди за ефективністю

Тема виведення попелиці з городу — просто невичерпна, адже ця хитра комаха кожного сезону завдає дачникам чимало клопоту. Чи є ж все-таки метод позбутися цієї надокучливої "гості"?

Попелиця, як один з найпоширеніших шкідників на городах і в садах, викликає значний головний біль у садівників та городників. Це маленька, але надзвичайно небезпечна комаха, яка здатна знищити рослини у найкоротші терміни. Як же з’являється тля і чому вона така небезпечна?

Шкідниця-ненажера зазвичай з’являється на рослинах навесні, коли починає підніматися температура повітря. Вона розмножується дуже швидко, створюючи численні колонії на листках, стеблах і квітках рослин. Ці шкідники висмоктують соки зі стебел, що призводить до їхнього виснаження, зменшення врожайності і, в кінцевому результаті, загибелі городини. Окрім цього, попелиця переносить вірусні захворювання, які можуть завдати ще більшої шкоди саду чи городу.

Ефективні способи використання зубної пасти у побуті: поради експертів
Дачник розповів, як швидко очистити грядки від попелиці

Зрозуміло, що боротьба з цим шкідником є першочерговим завданням для кожного, хто піклується про свої грядки. Одним із найефективніших та доступних засобів у боротьбі з попелицями є звичайна зубна паста. Так, саме вона, у поєднанні з водою, створює справжнісіньке пекло для попелиці, залишаючи ваші овочі чистенькими та здоровими.

Для приготування цього чудодійного еліксиру вам потрібно взяти одну столову ложку зубної пасти і розвести її у двох літрах води. Цей розчин необхідно перелити у розпилювач і обробити ним заражені попелицями дерева та чагарники.

Експерти порадили найкращий засіб від слимаків і попелиці на городній ділянці
Дачник розповів, як швидко очистити грядки від попелиці

Завдяки своїм властивостям, косметичний засіб утворює на рослинах тонку захисну плівку, яка не тільки знищує тлю, але й захищає насадження від нових атак шкідників.

Також мурахи, які і приносять сіру пошесть лякаються засобу і обходять грядки стороною.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини