Попелиця швидко накиває п’ятами з вашого городу, якщо обрискаєте рослини цим натуральним “зеленим дивом”

Попелиця – справжній "головний біль" будь-якого городника. Ці маленькі комашки обліплюють садові рослини та випивають з них усі соки. Народні методи допоможуть вирішити питання.

Від попелиці городні культури в’януть, чахнуть, сповільнюють зростання і можуть навіть загинути. Боротися з цим шкідником необхідно відразу ж, як тільки ви помітили появу перших особин, інакше колонія швидко пошириться по всій ділянці.

Існує маса магазинних препаратів, які допомагають вигнати попелиць з посадок. Сьогодні ми розповімо про найпопулярніше з них. Мова піде про користь та спосіб застосування зеленого мила. Це натуральний інсектицид універсального призначення. До його складу входять яловичий жир, рослинні олії, вода та калійні солі жирних кислот.

Тобто цей засіб взагалі не містить хімічних компонентів, включаючи ароматичні, тому його можна застосовувати навіть в домашніх умовах. Принцип дії зеленого мила наступний: потрапляючи на тіло комахи, воно обволікає його і утворює плівку, яка перешкоджає руху та блокує дихання, що призводить до швидкої загибелі шкідника.

Вона також захищає рослини від хоботків членистоногих, внаслідок чого вони не можуть дістатися їх соків. Для приготування дієвого розчину 1 чайну ложку препарату розводимо в 1 літрі води та обприскуємо уражені попелицею городні культури за допомогою пульверизатора у вечірній час.

Городники розповіли, як швидко позбутися попелиці на городі
Городники розповіли, як швидко позбутися попелиці на городі

Один з дієвих народних методів – приготування настою з часнику та гострого перцю. Цей простий у приготуванні засіб допоможе позбутися шкідників та не зашкодить рослинам.

Для приготування знадобиться 200 грамів подрібненого часнику та 100 грамів гострого червоного перцю. Ці інгредієнти потрібно залити літром теплої води і дати настоятися протягом доби. Після цього настій слід процідити через марлю або дрібне сито. До отриманої рідини додайте ще 2 літри води та 50 грамів натертого на дрібній тертці господарського мила. Мило допоможе засобу краще триматися на листках рослин.

Готовим розчином потрібно обприскувати рослини, уражені попелицями. Обробку краще проводити ввечері або рано вранці, коли немає прямих сонячних променів. Це допоможе уникнути опіків на листках. Обприскування слід повторювати кожні 5-7 днів, поки попелиці повністю не зникнуть.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини