20 г цього на 10 літрів води і часник здивує фантастичним врожаєм: головки з кулак – це елементарно

Влітку, коли рослина завершує вегетаційний період, часник поливають зі звичайної лійки спецрозчинами. У цей час вже не потрібно вносити азотні підживлення, проте калійні добрива є дуже важливими.

Навесні добрива вносяться для того, щоб влітку часник мав пишне і густе листя. Чим більша зелена маса, тим більший розмір буде у цибулин. Перше підживлення робиться з азоту для листя, сірки, яка допомагає засвоювати азот з холодного ґрунту, і магнію, який допомагає часнику отримувати потрібні дози фосфору із ґрунту.

Щоб забезпечити часник усіма цими речовинами, використовуйте селітру та сірчанокислий калій. Беремо 20 грамів кожної речовини, змішуємо в десяти літрах води та обробляємо часник. Азотні добрива вносити дуже рано не варто – при холодному ґрунті рослини не зможуть його засвоїти, і він весь залишиться у ґрунті. Після внесення таких добрив необхідно стежити за рослиною. Якщо зелена маса наростає – все гаразд, а якщо ні, то за кілька тижнів потрібно повторити процедуру.

Друге підживлення потрібно вносити через 30 днів після попереднього. Часник вже має сформувати більше 5 справжніх листків. До складу другої підгодівлі повинні входити калій, фосфор та азот у однакових пропорціях. Обробку потрібно зробити за простим алгоритмом. Готуємо розчин із спеціальних препаратів.

Городники поділилися, чим підживити влітку часник
Городники поділилися, чим підживити влітку часник

Щоб зробити таке добриво, потрібно взяти відро води та змішати в ньому 20-30 грамів добрив. Розчин застосовується методом поливу під корінь. Потім часник потрібно мульчувати. Для цього використовують солому. Це допоможе відрегулювати температуру та вологість ґрунту, а ще шар мульчі не дозволить бур’янам розвиватися та захистить від ущільнення ґрунту. Вже за 30 днів добриво можна вносити ще раз.

Весною часник надзвичайно корисно удобрювати для інтенсивного наросту зелені, але переборщити теж не можна. Надмірна кількість азоту викличе зростання надто пишної зелені, і всі сили часнику підуть на неї, а не на розвиток голівки.

Але найважливішим підживленням є літнє. Його роблять за один місяць до збирання, і воно буде завершальним. Цього разу азотні підживлення робити не можна – беремо лише калійні добавки. Можна використовувати гумат калію, що містить унікальні кислоти. Вони дають можливість рослині засвоїти всі корисні мікроелементи з ґрунту та забезпечують рослину необхідною кількістю калію. Також підходить сірчанокислий калій, до складу якого входить сірка, важлива для інтенсивного зростання головки часнику.

Для підживлення часнику треба зробити розчин. На 10 літрів води потрібно додати 20 г сірчанокислого калію. Підживлення можна робити обприскуванням часнику, позакореневим способом. Основне завдання останнього підживлення у червні – підживлення ґрунту калієм. Він допомагатиме головці часнику наливатися, і все, що було накопичено над землею, йтиме на формування головки.

Дуже важливий момент: щоб ваші зусилля і добрива не були марними, з рослин обов’язково потрібно відривати стрілки. Якщо ви не будете цього робити, то насіння буде забирати більшість корисних елементів і часник буде погано розвиватися.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини