Дайте це диво-добриво лохині та гортензіям: щедрий врожай ягоди та пишне цвітіння квітки забезпечені

Успіх вирощування рослин, які люблять кислий ґрунт, таких як лохина, верески, рододендрони та деякі інші, дуже сильно залежить від того, наскільки сприятливими будуть умови для їхнього коріння.

Для цього ми використовуємо не розкислені торф’яні суміші та підгодовуємо їх спеціальними добривами, наприклад, сульфатом амонію, що дає більш кислу реакцію.

Але є один дуже простий та дешевий засіб, який допоможе вам підтримувати сприятливі умови для таких чагарників. Цей спосіб підходить і для лохини, і для журавлини, і для брусниці, та багатьох інших рослин, які люблять кислий ґрунт. Цей засіб називається мелена сірка.

Колоїдна сірка, яка використовується для обприскування рослин типу “Теориджет”, дуже дрібно змолота і досить дорога, щоб використовувати її для ґрунту. Тому дачники рекомендують використовувати звичайну мелену сірку. Вона являє собою жовтий порошок, який буває різного ступеня помелу. Вам потрібно вибирати щось середнє – не дуже дрібне та не величезні шматки.

Садівники розповіли про потужне добриво для лохини та гортензій
Садівники розповіли про потужне добриво для лохини та гортензій

Використовувати цю сірку дуже легко. Візьміть одну столову ложку меленої сірки і рівномірно розподіліть її під кронами ваших чагарників. Для лохини, наприклад, достатньо однієї великої столової ложки на середній кущ. Якщо кущ великий, можна використати дві столові ложки. Для молодих посадок достатньо столової ложки без гірки.

Щороку проводьте таку підгодівлю під легке розпушування ґрунту під кущами. Якщо зверху ще замульчуєте опалими голками або нерозкисленим торфом, ваші посадки лохини та інших подібних рослин завжди будуть здоровими. Це забезпечить вам дуже хороший урожай, якщо це ягідники.

Обов’язково використовуйте сірку у своєму садівництві. Бажаємо рясного врожаю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини