Зробила з пластикової пляшки пастку для комарів та мошок і забула про безкінечні чухання влітку: спробуйте

Комарі та мошки не дають спокійно працювати на городі або відпочивати в саду. У цій статті розповімо, як раз і назавжди позбутися їх, щоб вони більше вас не турбували.

Цього року комарів та мошок було особливо багато, що зробило роботу на городі майже неможливою. Різні спреї допомагають лише на 20-25 хвилин, після чого комахи знову атакують. Проте існує простий та ефективний засіб, який допоможе раз і назавжди позбутися цієї навали.

Для виготовлення пастки нам знадобиться одна п’ятилітрова пластикова пляшка та дві меншого об’єму. Використовуйте будь-які, що маєте під рукою, головне, щоб одна з них була більшою.

Спочатку необхідно вирізати отвори у великій пляшці, відповідні діаметрам шийок маленьких пляшок. Обережно виріжте ці отвори з протилежних сторін великої пляшки. Далі відріжте горловини маленьких пляшок, залишивши приблизно 10 см від шийки.

Вставте ці горловини у вирізані отвори великої пляшки. Одна горловина має виходити з одного боку, а інша – з протилежного. Якщо отвори вийшли занадто великими, їх можна заклеїти клеєм або скотчем.

Експерти розповіли, як позбутися комарів за допомогою пластикової пляшки
Експерти розповіли, як позбутися комарів за допомогою пластикової пляшки

Пастка готова. Тепер перейдемо до приготування приманки. Для цього знадобиться 800 мл теплої води, у яку додаються дві-три столові ложки цукру. Ретельно перемішайте суміш, а потім додайте одну чайну ложку сухих дріжджів. Знову добре перемішайте.

Цей розчин почне виділяти вуглекислий газ, який і приваблює комарів та мошок. Їх притягує саме вуглекислий газ, який виділяє наше тіло під час руху, тому вони нас кусають.

Перелийте готовий розчин у пастку. Пастку можна розмістити на городі або в саду, поруч з місцями, де ви працюєте або відпочиваєте. Комарі та мошки летітимуть на пастку, а вас більше не турбуватимуть. Періодично перевіряйте пастку, якщо виділення вуглекислого газу зменшиться, замініть рідину.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини