Мурахи вилетіли з мого городу як ошпарені: розкидала це біля мурашника і пішла спати – на ранок город чистий

Мурахи — дивовижна частина нашої екосистеми, здатна розмножуватися з феноменальною швидкістю та заполоняти наші городні ділянки. Як же ж зменшити їхню чисельність, аби не втратити врожай?

Мурахи — це дуже працелюбні комахи, які можуть завдати чимало неприємностей, якщо вони з’являться у вашому будинку у великій кількості. Хоча поодинокі індивіди не становлять загрози, їх масова поява може стати справжньою проблемою. Вони не тільки дратують своїм постійним перебуванням, але й можуть стати причиною багатьох проблем.

Експерти порадили ефективний засіб проти мурах на городній ділянці – секрет боротьби
Городник розповів, як за 1 ніч вивести мурах з грядок

Перетинчастокрилі здатні переносити на своїх лапках різні бактерії та спори грибків, що можуть спричинити захворювання овочам. Вони також часто приносять з собою попелицю, яка завдає шкоди рослинам, висмоктуючи з них соки і приводячи до їх в’янення. Ці маленькі істоти також виділяють медяну росу, яка сприяє розмноженню цвілі та грибкових захворювань на рослинах.

Щоб позбутися мурах, багато хто використовує народні методи, і одним із найефективніших є використання борної кислоти. Це натуральний засіб, який здатен знищувати перетинчастокрилих, не завдаючи шкоди людям і городні.

Експерти розповіли про ефективний народний метод від мурах на городі
Городник розповів, як за 1 ніч вивести мурах з грядок

Для боротьби зі шкідниками рекомендується змішувати борну кислоту з вареною картоплею, яєчним жовтком і розім’ятим хлібом. Для приготування такої приманки потрібно взяти 3-4 грами борної кислоти на кожні два жовтки або на одну комбінацію жовтка з картоплиною.

З отриманої маси сформуйте маленькі кульки і розкладіть їх на шляху, де часто помічаєте мурах. Ці “гостинці” приваблюють комах своїм запахом, і вони починають їх їсти, що призводить до їх загибелі. Важливо розміщувати приманку в тих місцях, де шкідники найчастіше з’являються, щоб забезпечити максимальний ефект.

Також можна залити мурашник окропом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини