Дідусь в липні завжди так розводить цукор і поливає перець: на наших грядках врожай раніше всіх сусідів

Вирощування гарного перцю вимагає розуміння особливостей цієї рослини. Головна з них - це величезна потреба куща в повітрі та правильні підживленнях.

Земля біля коріння не повинна ущільнюватися, лунки потрібно постійно розпушувати, але дуже обережно, щоб не пошкодити коріння. Чим краще перець дихатиме і чим більше енергії отримає з ґрунту, тим ряснішим буде врожай і тривалішим плодоношення.

Досвідчені городники знають, що правильне внесення добрив – ключ до успіху. Навесні вносять азотні добрива для росту зелені на кущі, влітку – фосфорні для формування зав’язей та росту плодів, а ближче до осені – калійні у вигляді деревної золи, щоб плоди були смачними та швидше дозрівали.

Однак є ще один секрет, який допомагає кущам залишатися зеленими якнайдовше і рясно плодоносити. Це підживлення простим цукровим розчином, яке проводять двічі за сезон. Цукор містить багато глюкози, яку засвоює рослина, отримуючи значну кількість енергії для свого розвитку та формування великих, соковитих та яскравих плодів перцю.

Експерти розповіли, чим підживлювати перець в липні
Експерти розповіли, чим підживлювати перець в липні

Для приготування такого розчину на відро води беруть половину склянки цукру, ретельно розмішують до повного розчинення. Поливають по одному літру розчину під кущ перцю наприкінці липня та в середині серпня, коли рослини вже закінчують свою вегетацію і готуються жовтіти та відмирати.

Важливо зазначити, що воду для поливу потрібно брати теплу, до 40 градусів за Цельсієм. Використання холодної води може спричинити серйозний стрес для рослин.

Застосовуючи ці методи, городники можуть значно подовжити період плодоношення перцю та отримати багатий урожай великих, соковитих плодів. Такий підхід до вирощування перцю дозволяє максимально використати потенціал рослини та насолоджуватися свіжими овочами до пізньої осені.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини