Обприскала бадилля моркви цим розчином у липні і врожай ошелешив навіть мою сусідку-ботаніка з дипломом

Хорошу моркву можна виростити навіть на самих убогих ґрунтах. Головне – вчасно додавати правильні підгодівлі та стежити за станом рослини.

Одним із найпопулярніших підживлень є суміш настою цибулиння з розчином борної кислоти. Такий продукт регулює обмін речовин, одразу відновлює стан рослини після хвороб, збільшує розмір моркви та робить її яскраво-оранжевою.

Всього одна-дві такі підгодівлі, і морква міститиме більше цукру, стане смачнішою і соковитішою, а врожай збільшиться на 20-25 відсотків. До того ж морква після такої обробки буде набагато стійкішою до перепадів температури та інфекційних хвороб.

Якщо розвести розчин правильно, з дотриманням усіх пропорцій, то морква буде стиглою та соковитою. Для обробки моркви багато хто використовує класичний розчин: борну кислоту розводять у гарячій воді, доки кристали повністю не розчиняться. Вода повинна мати температуру понад 50 градусів.

Для розведення береться літр води та чайна ложка борної кислоти. Після розчинення суміш охолоджують та розводять ще на 10 літрів води. Таким розчином моркву обприскують і поливають: на кожен квадратний метр – приблизно по відру розчину.

Городники розповіли про дієте натуральне добриво для моркви
Городники розповіли про дієте натуральне добриво для моркви

Проте, можна зробити інший розчин. Для початку потрібно приготувати настій з цибулиння. Він допоможе рослині отримати кальцій та калій, захистить від комах та інфекцій завдяки своїм антисептичним та інсектицидним властивостям. Потрібно взяти літрову банку лушпиння і залити трьома літрами окропу.

Потім цей розчин потрібно настояти протягом трьох днів. Після цього додати до нього одну таблетку бурштинової кислоти, розчинити та додати чистої води до об’єму 10 літрів. Таким розчином потрібно поливати моркву по півлітра на кущ або ж рясно обприскувати рослини.

Обробку проводьте два рази за сезон з інтервалом у два-три тижні, і ви зберете просто шикарний урожай моркви.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини