Завжди користуюсь бабусиним способом поливу томатів у липні, і збираю сотні кілограмів соковитого врожаю

Помідори потрібно поливати правильно - нестача води, як і її надлишок, може негативно позначитися на розвитку рослини та врожайності. Про всі тонкощі цієї справи - читайте в матеріалі.

Якщо  перелити томати, рослина взагалі може загинути,  і під час плодоношення культура особливо вразлива до догляду за нею. Сьогодні ми розповімо, якою має бути вода для поливу,  і  як правильно поливати томати для збору  максимального врожаю. Досвідчені дачники дотримуються цих правил щороку, і завжди задоволені результатами.

Помідорні кущі дуже чутливі до якості води – вона обов’язково  повинна бути теплою та відстояною, і якщо  використовувати холодну воду для зрошення,   то кущ швидко почне в’янути. У жодному разі не поливайте томати проточною водопровідною водою – її потрібно обов’язково відстояти у відкритій ємності,  щоб зі складу рідини вийшов шкідливий хлор.

Найкраще готувати воду  для поливу завчасно,  нагрівати воду на сонці і відкладати про запас. Найкраще томати поливати рано-вранці.

Причина в тому,  що після поливу відразу підвищується вологість, а  вночі температура повітря трохи опускається. Це створює сприятливе середовище для розвитку грибкових  хвороб, таких як фітофтора, пероноспороз  та інші. Вилікувати їх дуже проблематично,  тому краще заздалегідь створити умови, у яких  рослина не буде схильна до ризику таких хвороб.

Експерти розповіли, як поливати томати в липні для врожаю
Експерти розповіли, як поливати томати в липні для врожаю

Догляд за помідорами на городі вимагає постійної уваги та зусиль, але результат того вартий. Регулярний полив, особливо в спекотні дні, забезпечує рослини необхідною вологою та сприяє формуванню соковитих плодів.

Важливо також вчасно підв’язувати кущі до опор, щоб стебла не ламалися під вагою плодів і отримували достатньо сонячного світла. Не забувайте про видалення пасинків та нижнього листя для покращення циркуляції повітря та зменшення ризику захворювань, а також про регулярне підживлення для забезпечення рослин необхідними поживними речовинами.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини