Ллю під кущ огірків по 1 літру цього перевіреного саморобного добрива, і потім до осені кручу консервацію

Щоб виростити хороший урожай хрустких та великих огірків, потрібно захистити їх від шкідників, грибкових хвороб і забезпечити правильні підживлення.

Крім класичних агротехнічних засобів, таких як обрізка, полив та мульчування,  може допомогти потужне підживлення на основі аптечного йоду.

Це не лише чудове добриво, яке допоможе усунути дефіцит йоду рослини та зміцнити її імунітет, але ще й потужний профілактичний та лікувальний засіб від грибкових інфекцій.

Йодові розчини застосовуються для  огірків у кількох випадках:

• Для боротьби з інфекціями та шкідниками;

• Як добрива у складі інших підживлень;

• Як профілактика від хвороб, таких як пероноспороз та фітофтора.

 Городники розповіли про ефективне підживлення для огірків
Городники розповіли про ефективне підживлення для огірків

Від такого підживлення кущі огірка та його листя одразу розпрямляються, повертають собі зелений колір і починають рости ще інтенсивніше. Особливо актуальним таке підживлення буде на початку-середині серпня, коли кущ починає другу хвилю плодоношення на останньому подиху. Йод допоможе вдихнути у нього нове життя.

Для приготування розчину для поливу потрібно на три літри теплої відстояної води додати 5 крапель п’ятивідсоткового йоду. І поливати рослини по одному літру під кожний кущ. Для приготування розчину на позакореневу обробку,   розчиняємо на відро води вже 10 крапель, і обробляємо по листу максимально рясно з усіх боків. Робити це потрібно лише у вечірній чи ранковий  час, коли сонця на горизонті вже немає. Такі елементарні поради допоможуть зовсім скоро зібрати щедрий врожай. Бажаємо успіхів!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини