Баклажани виростуть великі та пружні, якщо дати їм в липні це круте підживлення: порада тітки Соні з села

Липень - золота пора для баклажанів. Ці теплолюбні овочі буквально розквітають під палючим літнім сонцем, активно розвиваючись протягом липня та на початку серпня.

Саме в цей час досвідчені дачники рекомендують приділити особливу увагу підживленню рослин, щоб максимально стимулювати ріст плодів до завершення сезону.

Баклажани віддають перевагу органічним підживленням. Якщо ґрунт не було збагачено компостом або гноєм заздалегідь, рослини можуть реагувати скиданням зав’язі та квітів, а плоди ростимуть повільно і залишаться дрібними. У такому випадку підгодовувати баклажани слід кожні 1-2 тижні, використовуючи настої з кропиви або пташиного посліду, деревну золу чи гумат калію.

Особливо ефективною є комбінація золи та пташиного посліду. Для приготування такого “коктейлю” достатньо змішати півлітра курячого добрива з відром води, додати півлітрову банку золи, ретельно перемішати і дати настоятися кілька годин. Цим розчином поливають рослини, виділяючи по півлітра на кожну, повторюючи процедуру кожні 10-12 днів.

Не менш важливим є правильний полив та догляд за баклажанами. Земля навколо рослин потребує обережного поводження – сильне розпушування може пошкодити кореневу систему. Натомість рекомендується мульчувати ґрунт скошеною травою або перегноєм. Це допоможе зберегти вологу та запобігти утворенню кірки на поверхні.

Городники розповіли, чим підживити баклажани в липні
Городники розповіли, чим підживити баклажани в липні

Щодо частоти поливу, то в спекотну погоду достатньо зволожувати ґрунт кожні 2-3 дні, а при сильній посусі – щодня. Важливо використовувати теплу або відстояну воду, щоб не стресувати рослини різкою зміною температури.

Особливу увагу слід приділити профілактиці та боротьбі з такими шкідниками, як павутинний кліщ, а також запобіганню в’янення бадилля. Своєчасні заходи захисту допоможуть зберегти здоров’я рослин та забезпечити рясний урожай.

Дотримуючись цих простих, але ефективних порад, дачники зможуть виростити чудовий урожай соковитих та смачних баклажанів, якими можна буде пишатися та насолоджуватися до пізньої осені.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини