Всі сусідки роти повідкривали, коли побачили цю квітку в моєму саду: рідкісна краса, ще й багаторічна

Еремурус - це справжнє диво природи, яке здатне перетворити будь-який сад на квітучий рай. Спробуйте виростити цю незвичайну рослину, і вона неодмінно стане гордістю вашого квітника!

Шукаєте рослину, яка стане справжньою окрасою вашого саду? Зверніть увагу на еремурус – високодекоративний багаторічник, який неодмінно привертає захоплені погляди своїми пухнастими суцвіттями та створює яскравий акцент у будь-якому квітнику.

Еремурус, чия назва з грецької перекладається як “хвіст пустелі”, вражає своєю красою та незвичайністю. Його суцвіття, що складаються з сотень маленьких квіточок, зачаровують барвистим виглядом та приємним ароматом. Ця рослина не лише прикрашає сад, але й приваблює бджіл, будучи чудовим медоносом.

Різноманіття видів та сортів

Залежно від виду та сорту, еремуруси можуть мати різну висоту та забарвлення. Квіти бувають білого, жовтого, оранжевого, рожевого і навіть мідного кольорів. Високорослі види досягають 2,5 м у висоту, але зустрічаються і низькорослі варіанти.

Цвітіння еремурусу триває з пізньої весни до червня-липня, залежно від регіону вирощування. Деякі види радують своїм цвітінням близько півтора місяців.

Особливості вирощування

Незважаючи на екзотичний вигляд, еремурус досить простий у догляді. Він стійкий до посухи і може рости на найсонячніших місцях. Однак варто пам’ятати, що його незвичайне “осьминоже” коріння не переносить надмірного зволоження.

При посадці необхідно забезпечити хороший дренаж. Хоча еремурус може рости в різних типах ґрунту, для запобігання застою вологи рекомендується додати в ґрунт річковий пісок.

Садівники розповіли про цікаву багаторічну квітку для саду
Садівники розповіли про цікаву багаторічну квітку для саду

Догляд та зимівля

Після цвітіння та підсихання листя кущі обрізають близько до землі. Для захисту від надмірної вологи в період спокою рослини можна накрити посадки пластиковим ящиком або іншим водонепроникним каркасом.

Зимостійкість еремурусу залежить від сорту. Багато видів легко переносять зиму з температурою до -28°C. На зиму посадки можна замульчувати сухим листям або хвойним гіллям.

Використання в ландшафтному дизайні

Еремурус чудово підходить для створення вертикальних акцентів у саду. Високорослі види можна висаджувати в центрі клумби або використовувати як фон. Вони також гарно виглядають біля південних стін будівель або вздовж парканів. Низькорослі еремуруси прекрасно доповнять альпійські гірки та кам’янисті сади.

Ця рослина гармонійно поєднується з багатьма іншими квітами, такими як дельфініуми, декоративні цибулинні та іриси.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини