Купую цей засіб в магазині під додом і застосовую на городі: 1 ложка добрива для перців без зайвих витрат

Перці – невибагливі для вирощування плоди, але вони, які і всі інші, потребують якісного підживлення. Сьогодні ви дізнаєтеся, чим найкраще підживити перці в липні.

Під час вирощування продуктів на ділянці слід памʼятати, що кожна рослина, дерево та плід потребують якісного підживлення і перці – це не виняток з правил. Для підживлення перців у липні можна приготувати ефективне добриво з простого і дешевого засобу – звичайної харчової соди, яка продається в кожному доступному для нас магазині. Сода допомагає підвищити рівень pH ґрунту, що сприяє кращому засвоєнню поживних речовин рослинами. Для приготування піджвлення вам знадобиться:

  • 1 столова ложка харчової соди;
  • 4 літри води.

Розчиніть 1 столову ложку харчової соди у 4 літрах води. Добре перемішайте, щоб сода повністю розчинилася. Використовуйте отриманий розчин для поливу перців під корінь. Цей простий і ефективний метод підживлення допоможе вашим перцям отримати необхідні поживні речовини і підтримати здоровий ріст та розвиток у спекотні літні місяці.

Городники розповіли рецепт потужного добрива для болгарських перців
Городники розповіли рецепт потужного добрива для болгарських перців 

Розчин на основі соди з легкістю може допомогти зменшити ризик грибкових захворювань. Також сода може сприяти покращенню смаку плодів, роблячи їх солодшими.

Дачники кажуть, що не варто використовувати це підживлення дуже часто, щоб не підвищити pH ґрунту занадто сильно. Одного разу на місяць буде цілком достатньо для того, щоб отримати бажаний результат. Не поливайте рослини содовим розчином під час спеки або на відкритому сонці, краще робити це вранці або ввечері.

Крім содового розчину, у липні корисно підживлювати перець калійними добривами, що сприятиме кращому розвитку плодів. Пам’ятайте про регулярний полив, особливо в період активного росту і плодоношення.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини