Завдяки цьому можна забути про миття холодильників надовго: 2 секрети, які допоможуть зберегти чистоту

Холодильник – це місце, яке повинне завжди бути чистим, оскільки саме там ми зберігаємо наші продукти. Досвідчені господині поділились лайфхаками, які дозволять довше зберігати там чистоту.

Кожна господиня хоче мати порядок вдома, але не завжди хочеться цілодобово прибирати та мити побутову техніку, зокрема холодильник, миття якого займає дуже багато часу. На щастя, редакція сайту Добрі новини підготувала 2 прості поради, які допоможуть вам якомога довше зберігати чистоту в ньому.

Використання харчової плівки або підкладок

Обгорніть полиці холодильника харчовою плівкою. У випадку забруднень ви зможете просто зняти брудну плівку і замінити її на нову. Це значно спрощує прибирання і зменшує потребу в частому митті. Спеціальні підкладки для холодильника, які можна купити або виготовити з промащеного паперу чи клейонки, допомагають зібрати всі розливи та крихти. Їх легко витягнути, очистити або замінити.

2 хитрощі, які допоможуть підтримувати чистоту в холодильнику
2 хитрощі, які допоможуть підтримувати чистоту в холодильнику

Правильне зберігання продуктів

Використовуйте контейнери з герметичними кришками для зберігання залишків їжі, свіжих продуктів та інших речей, які можуть протекти або виділяти запахи. Це запобігає розливам і поширенню запахів по холодильнику. Продукти, які важко зберігати в контейнерах (наприклад, овочі чи сир), кладіть у пакети з застібками. Вони також запобігають розливанню та забрудненню холодильника.

Крім цього, важливо памʼятати, що вам слід перевіряти холодильник раз на тиждень на наявність продуктів, що псуються. Це допоможе запобігти появі неприємних запахів і бруду від зіпсованих продуктів. Дотримуйтесь рекомендацій щодо зберігання продуктів, щоб вони довше залишалися свіжими і не псувалися. Наприклад, зберігайте овочі у спеціальних відділеннях для овочів, які підтримують оптимальний рівень вологості.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини