Забудьте про клопіт у саду: ці 5 чагарників перетворять ваше подвір’я на квітучий рай без зайвих зусиль

Кожен садівник мріє про пишний квітучий сад, який не вимагатиме надмірної турботи. Поговоримо про п'ять чагарників, які подарують вам яскраве цвітіння і при цьому не змусять "тремтіти" щосекунди.

Ось наш список невибагливих, але красивих та квітучих чагарників:

Луїзіанія (мигдаль трилопатевий)

Ця красуня вражає своїм рясним цвітінням навесні. Луїзіанія надзвичайно стійка до суворих міських умов і швидко росте. Навіть маленький саджанець вже наступного сезону порадує вас квітами. Порада: регулярні підживлення забезпечать шалене цвітіння.

Луїзіанія (мигдаль трилопатевий)
Луїзіанія (мигдаль трилопатевий)

Чубушник (садовий жасмин)

Цей чагарник зачаровує не лише красою, але й чудовим ароматом. Існує багато сортів чубушника, серед яких ви зможете вибрати той, що найкраще підійде для вашого саду. Чубушник цвіте тривало і рясно, навіть після непростих зимівель.

Чубушник (садовий жасмин)
Чубушник (садовий жасмин)

Бузок

Один з найулюбленіших квітучих чагарників у нашій країні. Сортовий бузок порадує вас пишним цвітінням і приголомшливим ароматом. Крім звичайного бузку, варто звернути увагу на угорський, Мейєра та Престо. Останній відрізняється особливо рясним цвітінням і сильним ароматом.

Бузок
Бузок

Калина бульденеж

Ця рослина на початку літа буквально вкривається великими білими суцвіттями, за що й отримала назву “снігова куля”. Єдина проблема – схильність до ураження шкідниками, але її легко вирішити профілактичними обробками.

Калина бульденеж
Калина бульденеж

Спірея

Завершує наш список, але не поступається іншим за красою, спірея. Це дуже пластична культура з величезним різноманіттям видів і сортів. Є спіреї, що цвітуть навесні, і ті, що радують нас все літо. Вони чудово підходять для створення живоплотів і групових посадок.

Всі ці чагарники не лише прикрасять ваш сад, але й не вимагатимуть складного догляду. Звісно, якщо ви приділите їм трохи уваги – підживите, польєте в посуху, зробите легку обрізку – вони віддячать вам ще пишнішим цвітінням.

Спірея
Спірея

Пам’ятайте, що багато з цих рослин є чудовими медоносами, тож вони не лише порадують вас своєю красою, але й привабять на ділянку корисних комах.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини