Забудьте про слимаків: ллю під кущ 1 літр цього диво-засобу, і пружна та велика капуста росте як на дріжджах

Розповімо про те, як вберегти посадки капусти від нападів слимаків та виростити якісний урожай. У липні ця культура починає формувати качан, тому в цей період необхідно дотримуватися певних правил.

По-перше, необхідно пам’ятати про те, що капуста — вологолюбна рослина, а в розпал літа зазвичай настає спека. З цієї причини грядки необхідно поливати щодня. На один кущ потрібно близько 3-4 літрів води. При цьому вода не повинна бути дуже холодною. Якщо температура навколишнього середовища не надто висока, допускається здійснення поливу раз на три дні.

Якщо нижнє листя капусти торкається землі або пожовтіло, його потрібно видалити. Так можна запобігти поширенню небезпечних захворювань. Для формування щільного качана культурі необхідно внести певні підживлення.

Наприкінці липня припиняють внесення азотних добрив і замінюють їх на інший засіб: у 10-літрове відро води додають один сірниковий коробок карбаміду, одну столову ложку монофосфату калію, два грами порошку борної кислоти та одну столову ложку крейди.

Городники розповіли, як вберегти капусту від слимаків
Городники розповіли, як вберегти капусту від слимаків

Ретельно перемішують усі компоненти та вносять капусті під корінь. Таке підживлення проводять двічі з інтервалом у два тижні. Щоб захистити посадки від слимаків, одну пачку препарату “Слизнеїд” змішують зі склянкою меленої яєчної шкаралупи та посипають ґрунт навколо кущів.

Нагадуємо важливі дії для капусти в липні:

  • У липні необхідно регулярно поливати капусту, забезпечуючи ґрунт вологою на глибину 20-25 см, особливо в спекотні дні.
  • Варто проводити підживлення капусти, використовуючи комплексні добрива, багаті на азот, фосфор і калій, щоб забезпечити ріст і розвиток рослин.
  • Для захисту капусти від шкідників, таких як капустяна білянка та попелиці, рекомендується проводити обприскування інсектицидами або використовувати біологічні засоби захисту.
  • Регулярно розпушуйте ґрунт навколо капусти, щоб забезпечити доступ повітря до коренів та попередити утворення ґрунтової кірки.
  • Видаляйте бур’яни, що ростуть навколо капусти, оскільки вони можуть забирати поживні речовини та вологу з ґрунту, необхідні для нормального розвитку рослин.

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини