Хімії – ні! Ллю під кущ 1 літр цього диво-зілля із золи та кропиви, і мої огірки хоч на виставку неси

Одним з найунікальніших підживлень на городі є деревна зола — це натуральна органіка, яка містить більше 5 відсотків калію, а також фосфор, магній, цинк, кальцій та сірку.

Використання деревної золи для огірків допомагає стимулювати зростання рослин, прискорити розвиток вегетативної маси, правильно сформувати здорові стебла та розвинути зав’язі на пагонах.

Деревна зола підходить як добриво для огірків на будь-яких стадіях розвитку. Досвідчені городники радять робити такі підживлення тричі за дачний сезон. Хоча деякі використовують сухі підживлення по ґрунту золою, ефективнішим є застосування концентрованих розчинів.

Підігріваючи воду до сорока градусів за Цельсієм, розчиняють 1-2 склянки деревної золи на відро води. Така кількість добрива вистачає на один квадратний метр посадки огірків.

Поливати розчином необхідно під корінь, роблячи це тричі за сезон: спочатку на самому старті цвітіння огірків, потім на початку плодоношення і ближче до кінця сезону, щоб продовжити термін отримання великих та здорових огірків. Перед внесенням розчину землю обов’язково розпушують, щоб корисні мікроелементи швидше надійшли до коріння і засвоїлися рослиною.

Городники розповіли про потужне добриво для огірків в липні
Городники розповіли про потужне добриво для огірків в липні

Після внесення підживлення ґрунт мульчують перегноєм невеликим шаром 1-2 сантиметри. Ще краще робити розчин із трав’яним настоєм з кропиви. Ця рослина є прекрасним натуральним засобом, який також допомагає стимулювати зростання огірків. Якщо збагатити настій золою, можна отримати одне з найефективніших та корисних добрив.

У процесі приготування настою варто дотримуватися чітких правил. Використовувати потрібно тільки молоду та здорову кропиву без насіння і пошкоджень. Розчин готують у емальованих або пластикових ємностях з теплою водою, додаючи деревну золу в настій через добу після початку бродіння.

На кожне відро води беруть приблизно два з половиною кілограми кропиви. Настій щодня ретельно перемішують і тримають відкритим на сонці. Через 10 днів усі поживні мікроелементи перейдуть із золи та кропиви у воду, і розчин буде готовим. Перед внесенням під огірочки його необхідно розбавити з чистою відстояною водою у пропорції один до десяти.

Застосування золи та кропиви під час цвітіння допоможе прискорити утворення та дозрівання зав’язей. Під час плодоношення таке підживлення роблять не більше одного разу, щоб не стимулювати зростання листя та стебел, а сприяти розвитку плодів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини