Мій виноград, як з картинки, бо в липні роблю цей простий “ритуал”: сусіди просять поділитися секретом

У третій декаді липня проводиться обробка винограду від хвороб. Особливо схильний до різних захворювань виноград у вологу та теплу погоду, при великій загущеності крони.

Профілактичні обробки від шкідників та захворювань важливо робити протягом усього сезону, але навіть якщо це не було зроблено, наприкінці липня під час дозрівання винограду ризик захворювань найвищий. Тому підживлення та захист будуть дуже потрібні.

Для обробки винограду використовуються спеціальні бакові суміші, до складу яких входять два види фунгіциду та один інсектицид від шкідників. Перший препарат — це засіб від сірої гнилі. Можна використовувати фундазол, свитч, топаз, медея та інші препарати, розчиняючи їх згідно з інструкцією.

Другий препарат допоможе запобігти мілдью — називається він “Квадріс” і належить до групи стробілуринів. Поки на винограді немає мілдью, потрібно захистити рослину від сплячих спор, які можуть активізуватися після дощу. “Квадріс” швидко впорається з цими спорами на поверхні листя або навіть зупинить розвиток хвороби, якщо вона знаходиться у початковій фазі.

Садівники розповіли, чим обробити виноград від шкідників
Садівники розповіли, чим обробити виноград від шкідників

Третій препарат із цієї комбінації має захистити від сверблячки та цикадки — називається він “Вертимек”. Обробку препаратом слід проводити лише ввечері, коли сонця вже немає на горизонті. Всі засоби повинні якнайдовше залишатися на листі, щоб дати хороший ефект, оскільки на сонці вони швидко випаровуються у повітря і не проникають у структури рослини.

Така обробка допоможе захистити виноград від будь-яких хвороб і виростити гідні грона!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини