Секрет соковитих помідорів розкрито: 2 чарівних добрива, які врятували мій врожай томатів від хвороб. Це ах!

Смачні та соковиті помідори – це гордість кожного садівника. Досягти якісного врожаю нелегко, оскільки рослина може страждати від багатьох хвороб і дуже приваблює комах-шкідників.

Для помідорів важливі правильний полив у вечірній або ранковий час, регулярний огляд та живильне підживлення з корисними мікроелементами.

Обов’язково проводьте прополку на грядках, забезпечуючи таким чином циркуляцію повітря. Томати потребують калію, фосфору та азоту. Ці елементи сприяють швидкому росту рослин, захищають від хвороб та шкідників.

Одним із ефективних підживлень для томатів є добрива з гумату калію. Вони містять фосфор, гумінові кислоти та безліч корисних мікроелементів. Таке харчування забезпечить помідорам гарний ріст, збільшить кількість зав’язей і створить сприятливий ґрунт навколо рослини, наповнюючи його корисними мікроорганізмами.

Якщо рослина виглядає млявою, листя стає сухим і набуває бурого кольору, необхідно обов’язково застосувати добрива з гумату калію. Це підживлення також використовується для профілактики, дотримуючись правильного рецепту приготування. Для поливу та позакореневого живлення розведіть 100 мл добрива у відрі води.

Експерти розповіли, чим найкраще підживлювати томати в липні
Експерти розповіли, чим найкраще підживлювати томати в липні

Це добриво можна використовувати 4 рази за сезон: перший раз через 2 тижні після висадки томатів у город чи теплицю, вдруге – на початку цвітіння, втретє – при формуванні зав’язей, і востаннє – під час плодоношення.

Ще одне ефективне добриво, яким не варто нехтувати, – це деревна зола. Вона містить безліч поживних мікроелементів, є безпечним, екологічно чистим та легким у приготуванні поживним засобом. Для підживлення розчиніть 150 г золи у відрі води та полийте рослини по 0,5 л на кожен кущ. Також можна просто насипати та розподілити золу в лунках, потім рясно полити рослини не холодною водою.

Слідування цим рекомендаціям допоможе отримати здорові та смачні помідори, які стануть справжньою гордістю вашого городу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини