Моя морква – як з реклами, бо знаю секрет діда Петра: підсипаю це в кінці липня і збираю шалений врожай

Про корисні властивості деревної золи на дачній ділянці знає практично кожен садівник. Часто використовують золу для підживлення огірків, томатів, перцю та інших овочів.

Однак, деревна зола може значно допомогти виростити солодку і велику моркву, якщо підгодувати її наприкінці липня.

Саме наприкінці липня морква інтенсивно споживає калій та фосфор із ґрунту для розвитку коренеплоду. Якщо ваша морква добре росте, а ґрунт сипкий і родючий, підживлення потрібно робити лише один раз. Зола містить багато корисних речовин, але головними для моркви на цій стадії розвитку є саме калій та фосфор. Вони роблять плід солодким і цукристим, допомагають йому наливатися за рахунок відтоку сил від зеленої маси.

Для підживлення моркви потрібно три склянки золи розмішати в десяти літрах води, настояти протягом 1-2 годин, і підживлення готове. Вносьте по 300 мл під кожну рослину, і врожай буде просто фантастичним.

Ще один спосіб добрива – просто розсипати золу по грядках з морквою, а зверху рясно полити чистою водою, щоб корисні речовини проникли в землю.

Експерти розповіли, чим підживити моркву в липні для рясного врожаю
Експерти розповіли, чим підживити моркву в липні для рясного врожаю

Для посилення дії деревної золи, можна змішати її з настоєм свіжої кропиви без насіння. Щоб приготувати таке добриво, візьміть піввідра кропиви, залийте водою і відстоюйте протягом двох тижнів. Потім досипте туди дві склянки золи, перемішайте, розведіть з водою у пропорції один до десяти і полийте грядку з морквою.

Слідуйте цим простим порадам, і ваша морква виросте великою, солодкою та здоровою, радуючи вас та ваших близьких відмінним урожаєм.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини