Моя цибуля стала зіркою Instagram, бо знаю, чим її підгодувати в липні: запасайтесь мішками для врожаю

Щоб зібрати потужний врожай цибулі - не забувайте про липневе підживлення. Сьогодні розповімо про безкоштовне добриво, яке має неймовірну ефективність.

Одним із найкращих липневих добрив для цибулі є деревна зола. У цей час рослина перестає потребувати азотних підживлень, оскільки наростила досить велике і сильне пір’я, і вся енергія рослини повинна бути спрямована на формування великого коренеплода. Цього місяця цибулю часто атакують шкідники та коренева гниль, тому рослину потрібно надійно захищати за допомогою підживлення. Усі ці функції виконує зола.

Перевага такого добрива в тому, що воно є абсолютно безкоштовним і не потребує додаткових вкладень, а ефект від його застосування просто приголомшливий. Приготувати таке підживлення зовсім не складно. За сезон достатньо 3-4 підживлення золою.

Спочатку золу слід вносити при перекопуванні ґрунту для формування цибулевої грядки. Це допомагає захистити цибулю від шкідників та хвороб на ранніх стадіях, а також забезпечує рослину кальцієм, магнієм, калієм та іншими важливими мікроелементами. Попіл вноситься у сухому вигляді у формі присипки для ґрунту.

Городники розповіли про ефективне народне добриво для цибулі в липні
Городники розповіли про ефективне народне добриво для цибулі в липні

Другий раз зола вноситься у ґрунт у вигляді розчину. Для цього літр деревної золи розводиться у відрі чистої води і проливається цибуля по заздалегідь зволоженому ґрунті рано-вранці або пізно ввечері. Поливати потрібно акуратно за допомогою лійки, щоб розчин не потрапляв на пір’я, інакше воно може отримати опіки.

Третє підживлення проводиться на початку-середині липня, коли головки вже активно формуються. Це підживлення призначене виключно для того, щоб виростити дуже великі, здорові та ароматні головки. Розчин потрібно вносити дуже обережно, щоб не розмивати ґрунт і цибулини не оголювалися раніше часу.

Три таких підживлення буде цілком достатньо, щоб цибулева грядка дала вам урожай понад очікування.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини