У липні прибираємо часник, але ж не пустувати ділянці потім: що посадити на тій же грядці після збору врожаю

Вже зовсім скоро ми будемо збирати перший врожай запашного часнику, але постає питання: що ж садити на його місці? Не добре ділянку лишати пустою і тому ми підібрали для вас найкращі варіанти.

Після збору врожаю часнику часто постає питання: що ж посадити на грядці далі? Багато садівників рекомендують не висівати сидерати одразу після збирання врожаю саме цієї городини, а почекати до серпня. Натомість, є декілька чудових варіантів культур, які можна вирощувати на цьому місці. Головне, що вони не будуть виснажувати ґрунт, але дадуть пишний врожай.

Одним із найкращих варіантів є морква. Її коріння заглиблюється на значну глибину, що дозволяє використовувати поживні речовини з різних шарів ґрунту. Цікаво, що часник захищає моркву від шкідників, а ферменти, які виділяє морква, допомагають рости і розвиватися зубцям часнику. Це створює симбіотичні умови, які сприяють здоровому росту обох культур.

Городник розповів про найкраще підживлення моркви
Городник розповів, що посадити на грядці після збору часнику

Картопля також чудово підходить для посадки після часнику. Її коренева система добре розпушує ґрунт, що сприяє поліпшенню його структури.

Помідори і огірки також гарно ростуть на місці часнику. Вони потребують багато сонця і родючого ґрунту, а після часнику грядка буде ідеально підготовлена для них. Навіть у перші тижні зростання шкідники не підступляться до цих овочів.

Буряки та гарбузи можна висаджувати, щоб забезпечити різноманітність культур. Вони мають інші вимоги до ґрунту, аніж часник, що допомагає уникнути виснаження землі.

Експерти назвали старовинне ефективне добриво для буряків
Городник розповів, що посадити на грядці після збору часнику

Перець та зелень, як-от шпинат, петрушка та кріп, завершують список культур, які варто розглянути для посадки. Вони додають свіжості і різноманітності до вашого городу, приносячи користь як з кулінарної, так і з сільськогосподарської точки зору. Вони не дадуть просочитися бур’янам та збагатять ваш стіл.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини