Огірки ростуть, як на дріжджах: кума проговорилася, а я підслухала – чим підживити “зелененькі” в липні

Підживлення огірків є важливим для отримання гарного врожаю, і його можна легко приготувати з доступних домашніх складників, які є в кожного вдома.

Підживлення огірків на основі дріжджів

  • 100 грамів свіжих або 10 грамів сухих дріжджів;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 10 літрів теплої води.

Розчиніть дріжджі в теплій воді. Додайте цукор, щоб прискорити процес бродіння. Залиште суміш настоюватися протягом 24 годин у теплому місці. Після того, як суміш настоялася, розбавте її в пропорції 1:5 (1 частина дріжджового розчину на 5 частин води). Поливайте огірки під корінь. Це підживлення забезпечує рослину важливими мікроелементами і стимулює ріст кореневої системи.

Підживлення огірків на основі бананової шкірки

  • Шкірки 2-3 бананів;
  • 1 літр води.

Подрібніть бананові шкірки на дрібні шматочки.Залийте їх водою і залиште настоюватися на 24-48 годин. Після настоювання процідіть розчин і поливайте ним огірки під корінь. Бананові шкірки містять багато калію, який сприяє цвітінню і плодоношенню огірків.

Городники розповіли про потужне добриво для огірків в липні
Городники розповіли про потужне добриво для огірків в липні

Підживлення огірків на основі яєчної шкаралупи

  • Шкаралупа з 10 яєць;
  • 1 літр води.

Подрібніть яєчну шкаралупу до дрібного порошку. Залийте її водою і залиште настоюватися на 7-10 днів. Після настоювання процідіть розчин і поливайте ним огірки. Яєчна шкаралупа містить багато кальцію, який необхідний для розвитку кореневої системи і стійкості рослин до хвороб.

Ці три підживлення є досить бюджетними і підходять абсолютно для кожного виду огірків. Обирайте для себе саме той, який найбільше вам подобається з погляду на приготування та корисні властивості, які пропонує той чи інший продукт. Памʼятайте, що крім якісного підживлення потрібно вчасно поливати рослини, слідкувати за появою хвороб та ретельно очищати територію від забруднень та шкідників.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини