Кавун надується, як м’яч та переплюне херсонські: найкраще добриво, що додасть цукристості й солодкого смаку

Як можна уявити літо без кавунів? Солодкі, цукристі, вони буквально так необхідні у спеку! Та як же їх виростити максимально смачними? Є один секрет і він полягає у правильній підживці.

Уявіть собі кавуни, що набирають форму, мов м’ячі, і стають солодші за відомі херсонські смугастики. Це не казка, а результат використання диво-добрива, яке здатне перетворити будь-яку баштанку на справжній рай для любителів солодких плодів.

Кавуни, як і інші городні культури, мають свої особливі потреби у підживленні. Існує безліч методів, які можуть швидко покращити їхній ріст і смакові якості, але одним з найефективніших є використання селітри та розчину з коров’яку.

Експерти назвали 3 поширені помилки, через які кавуни не стають солодкими
Експерти назвали найкраще добриво для підвищення цукристості кавунів

Селітра — це чудове добриво, яке забезпечує городину необхідними азотом, калієм і фосфором. Розчин готується просто: на 10 літрів води додають 20 грамів селітри. Поливати таким добривом потрібно кожну рослину, витрачаючи по два літри під кожен кущ. Це допоможе ягодам отримати всі необхідні поживні речовини для інтенсивного росту.

Не менш ефективним є розчин з коров’яку. Він готується у пропорції 1 до 10, тобто на одну частину коров’яку додається десять частин води. Щоб підсилити ефект, можна додати 15 грамів хлористого калію та 30 грамів подвійного суперфосфату. Така суміш забезпечить рослинам не тільки азот, але й інші важливі мікроелементи. Поливати таким розчином слід з розрахунку два літри під кожен кущ.

Садівник пояснив, навіщо замочувати насіння кавунів та динь перед посадкою
Експерти назвали найкраще добриво для підвищення цукристості кавунів

Розумне підживлення – це запорука здорового росту та багатого врожаю. Селітра та коров’як не тільки сприяють швидкому росту рослин, але й роблять плоди більшими та соковитішими. Солодкий смак і аромат, які набувають кавуни завдяки правильному підживленню, зроблять їх справжньою окрасою будь-якого столу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини