Беру цибулю, кладу в морозилку на 15 хв: свекруха одразу сміялася, а я тепер не маю ніяких проблем на кухні

Хто з нас, господинь, не знає, яка морока нарізати цибулю! Втім, є один чудовий лайфхак, який допоможе полегшити процес приготування страв за раз.

Досвідчені господині знають чимало хитрощів, які полегшують їхню роботу на кухні. Одна з таких хитрощів — це заморожування цибулі перед її нарізанням. Цей метод має кілька значних переваг. По-перше, городина, що зберігається у морозильнику, не виділяє різкого запаху, який часто наповнює кухню під час нарізання свіжої городини. По-друге, заморожений овоч стає дуже легким для нарізання – він ріжеться, як масло, легко і не відшаровуючись.

Цікаво, що саме викликає сльозогінність під час нарізання цибулі? Справа в тому, що в овочі містяться сірчисті сполуки. Коли ми ріжемо його, ці сполуки розщеплюються і випускають в повітря сірчисту кислоту, яка подразнює слизову очей, спричиняючи сльози. Це природна захисна реакція організму на подразник.

Як правильно поливати цибулю влітку
Експерти розповіли, як почистити цибулю без сліз та запаху

Однак, коли цибулю заморожують, її соки всередині також замерзають, і сірчисті сполуки перестають виділятися в такій кількості, як це відбувається зі свіжою. Це означає, що городина стає менш агресивною для наших очей. Крім того, заморожена цибуля набуває м’якшої структури, що робить її нарізання набагато легшим і приємнішим процесом.

Окрім заморожування, є ще кілька способів уникнути сльозоточивості під час нарізання інгредієнта. Наприклад, можна скористатися гострим ножем, оскільки тупий ніж більше травмує клітини цибулі, що спричиняє виділення більшої кількості сірчистих сполук.

Експерти розповіли, як правильно обрізати цибулю для щедрого врожаю з власного городу
Експерти розповіли, як почистити цибулю без сліз та запаху

Ще один варіант — нарізати під струменем холодної води або попередньо охолодити її в холодильнику. Також допоможе використання ментолової жуйки, яка буде перебивати аромат.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини