Мурахи вилетіли з мого городу як стрибунці: поклала це прямо на мурашник і пішла спати – на ранок все чисто

Мурахи, які люблять оселятися на наших городах, часто змагаються з нами за врожай та місце під сонцем на дачі. Втім, вивести цих непроханих гостей достатньо легко.

Мурахи — це постійні гості на наших городах, і часто вони стають справжнім головним болем для садівників. Перетинчастокрилі комахи можуть бути небезпечними для ділянки з кількох причин. Вони не лише гризуть рослини, пошкоджуючи їхнє коріння та листя, але й переносять інших шкідників. Ці маленькі комахи служать своєрідними “пастухами” для попелиці, переносячи її з однієї рослини на іншу. Такий симбіоз шкодить городнім культурам, оскільки попелиця висмоктує соки з рослин, послаблюючи їх та спричиняючи різні захворювання.

Городник розповів, як за 1 ніч вивести мурах з грядок
Експерти розповіли, як за 1 ніч вивести мурах з городу

Однак, існує простий і ефективний спосіб позбутися цих небажаних гостей.

Щоб вирішити цю проблему, можна скористатися простим, але надзвичайно ефективним методом – застосуванням борної кислоти. Ця речовина має згубний вплив на нервову та травну системи мурах. Потрапивши в організм комахи, хімічна речовина спершу спричиняє зневоднення, яке через кілька годин призводить до паралічу і, зрештою, смерті мурахи. Особливо цікавим є те, що інші комахи, поїдаючи тіла загиблих від борної кислоти особин, також зазнають тієї ж долі.

Експерти розповіли про ефективний народний метод від мурах на городі
Експерти розповіли, як за 1 ніч вивести мурах з городу

Для приготування ефективного розчину потрібно взяти всього пів чайної ложки борної кислоти, розчинити її у склянці гарячої води та додати 2 столові ложки цукру або меду, аби приманка була цікавішою.

Потім долити води, щоб отримати об’єм близько 1 літра. Отриману суміш слід використовувати ввечері, коли мурахи повертаються до свого мурашника. Поливаючи розчином безпосередньо їхню хатку, можна досягти швидкого результату. Якщо ж знайти мурашник не вдається, розчин слід наливати в невеликі пласкі ємності та розставляти їх вздовж стежок, якими пересуваються шкідники

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини