Ось чому завʼязь моїх огірків повністю відсохла: 3 помилки, яких припускаються навіть досвідчені дачники

Вирощування огірків навіть для справжніх професіоналів може стати викликом. Формування завʼязі на огірках – основа для хорошого врожаю, але що робити, якщо квітки починають відпадати?

Завʼязь на огірках – це молода плодоніжка, яка утворюється після запилення квітки. Після того, як огірок запилюється, з квітки починає розвиватися та сама завʼязь або зав’язка, яка поступово перетворюється в молодий плід. Зазвичай зав’язь має маленький розмір та зелену або світло-зелену ​​барву на початкових стадіях свого розвитку.

Нерідко буває так, що з певних причин завʼязь починає змінювати колір та відпадати. Для того, щоб вирішити цю проблему і врятувати врожай огірків, слід розібратися в чинниках, які провокують цей процес. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, в чому справа:

Недостатня запиленість

Огірки є самозапильними рослинами, і для утворення плодів потрібне ефективне запилення квітів. Якщо у вашому саду недостатньо бджіл або інших комах, які займаються цим процесом, то квітки можуть залишитися недоопилені, що призводить до жовтіння і відпадання завʼязей.

3 причини, чому завʼязі на огірках сохнуть та відпадають
3 причини, чому завʼязі на огірках сохнуть та відпадають

Температурні стреси

Огірки особливо чутливі до раптових змін температури. Перепади температур вночі та вдень можуть призвести до стресу рослин, що впливає на розвиток плодів. Важливо слідкувати за погодою і забезпечити рослину відповідними добривами та температурним режимом, який підходить дл вибраного вами сорту огірків.

Недостатній полив та ґрунтова волога

Недостатній полив або нерівномірне зволоження ґрунту також можуть призвести до проблем з утриманням плодів. Якщо рослина не отримує достатньої кількості води, завʼязь починає відпадати, набуваючи перед цим жовтого кольору. Зміна кольору – перший сигнал до того, що щось пішло не так.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини