Не розуміла, звідки іде попелиця, а потім побачила цих “пасажирів”: вивела носіїв цієї ненажери і все чисто

Попелиця — дуже хитра комаха, яка часто з'являється на наших дачах. Проте, виникає вона не сама собою. Є більш хитрі "пасажири", які готові з радістю її доставити на ваші грядки.

Боротьба з попелицею давно стала справжнім викликом для дачників. Ця підступна комаха шириться ділянкою рекордними темпами, висмоктуючи соки з рослин, значно послаблює їх і може призвести до різних захворювань. Втім, часто буває так, що ви прибираєте-прибираєте її з городини, а на ранок вона знову окупує рослини. Чому ж так відбувається?

Річ у тім, що на ділянку проникають інші шкідники-агенти, які буквально переносять тлю на собі. І це — мурахи. Їх у народі навіть називають “пастухами” для рослиноїдних комах. Саме вони і можуть підкинути цю вусату ненажеру навіть після найретельнішої обробки дачі. Тому, слід направити сили на боротьбу і проти них.

Дачник розповів, як швидко очистити грядки від попелиці
Ніяк не могла впоратися з попелицею, поки не знайшла, хто її приносить: пара крапель і всі комахи зникли

Одним із найбільш ефективних засобів у цьому змаганні є борна кислота. Вона негативно впливає на нервову та травну системи мурах. Якщо заглибитися у метод, то він може показатися достатньо негуманним, адже засіб спершу викликає сильну жагу у перетинчастокрилих до води, а далі паралізує їхню нервову систему. Після міліграма бору, мурахи навіть починають поїдати своїх інших заражених сородичів і поступово популяція зникає.

Для приготування розчину проти шкідників взяти борну кислоту у порошку. Буквально на кінчику ножа і розчинити її у склянці гарячої води. Далі треба зробити приманку привабливою та солодкою.

Як вигнати попелицю зі своєї ділянки
Ніяк не могла впоратися з попелицею, поки не знайшла, хто її приносить: пара крапель і всі комахи зникли

Для цього підійде цукор, солодка негазована вода та навіть мед. Потім долийте води до об’єму приблизно 1 літр. Цією сумішшю слід полити мурашник, а також уражені рослини. Комахи із радістю скуштують солоденький гостинець і це для них стане фатальним кроком.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини