Всього 1 ковпачок цього під кабачки, і ваш урожай побʼє всі рекорди: секрет бабусі-чемпіонки по городництву

Кабачки — це культура, яка потребує правильного догляду та підживлення для отримання багатого врожаю. Розповідаємо про головні городні хитрощі.

Почнемо з того, що кабачки люблять вологу. У спекотний липень їх слід поливати три-чотири рази на тиждень. Крім того, важливо обривати нижні листя, що лежать на землі.

Видаляються тільки листочки, а стебло обов’язково залишається. Це необхідно для того, щоб листя не загнивало від вологого ґрунту і не поширювало хворобу по всій рослині. Такий підхід є цілком нормальним і ефективним способом захисту рослин.

Не варто допускати переростання перших плодів. Обов’язково зривайте 2-3 кабачки, коли вони ще маленькі — не більше 10 сантиметрів завдовжки. Такі плоди будуть найсмачнішими та соковитими, а кущ отримає сигнал для нарощування ще більшої кількості зав’язей. Це сприяє отриманню солідного врожаю та продовженню плодоношення до самих холодів.

Експерти розповіли, чим підживити кабачки для потужного врожаю
Експерти розповіли, чим підживити кабачки для потужного врожаю

Для підживлення у липні можна використовувати гумат калію. Це натуральне добриво, яке покращує структуру ґрунту, підвищує врожайність кабачка на 20-30% і надає рослині всі необхідні мікроелементи. Коріння стає потужнішим, живлення поліпшується, а смак кабачків стає солодшим.

Для приготування такого добрива у відрі води розводять 5 грамів порошку гумату калію або одну столову ложку рідкого гумату калію. Розчин ретельно змішують і вносять під кожен кущ. Підживлення можна робити 1-2 рази за період плодоношення, і результат буде вражаючим — врожай стане рекордним!

Дотримуючись цих порад, можна виростити здорові та смачні кабачки, які порадують своєю кількістю та якістю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини