Влітку завжди обприскую помідори цією сироватковою сумішшю і забуваю, що таке фітофтора: перевірено роками

Фітофтора – одна з найбільших проблем для городників. Ця хвороба може буквально за тиждень знищити весь урожай, і лікувати запущену фітофтору вже марно – допоможе тільки потужна та шкідлива хімія.

Але тоді помідори не будуть корисними та смачними.

Щоб рослини не хворіли та розвивалися здоровими, необхідно правильно формувати помідори, тримати баланс азоту та фосфору і захищати ґрунт. Пам’ятайте, що якщо на рослині вже з’явилися спори, боротися з ними народними засобами марно. Тому найкраще проводити профілактичні обприскування народними засобами та захищати свої рослини від фітофторозу завчасно.

Спори фітофторозу переносяться вітром. Вранці на кінчиках листя томатів утворюються крапельки роси. Як тільки спора потрапляє на цю крапельку, вона проростає і починає заражати рослину. Саме тому фітофтора з’являється спочатку на краєчках листя.

Для захисту можна використовувати молочну сироватку. Вона містить величезну кількість молочних бактерій, які формують захисний шар на листі томата та його стеблах, тому фітофтора не може дістатися рослини.

Городники розповіли про дієвий спосіб боротьби з фітофторою
Городники розповіли про дієвий спосіб боротьби з фітофторою

Розведіть літр сироватки на 10 літрів води, перемішайте, залийте суміш у пульверизатор і обробляйте рослини кожні 1-2 тижні. Завдяки цьому на листі весь час буде захисна плівка, і рослини будуть на 100% захищені від фітофторозу. Крім того, це добриво дає рослинам калій і фосфор, завдяки чому томати під час плодоношення дають чудовий урожай.

Можна додавати ще й азотні добрива. Для цього в розчин сироватки можна додати один літр трав’яного настою з бур’янів із ділянки.

Дотримуйтесь цих простих порад, і ваші помідори будуть здоровими та врожайними!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини