Не вірю своїм очам: після цього “рідкого золота” пустоцвіти на томатах не знайти і зі збільшувальним склом

На томатах утворилися бутони, які не дають зав'язей, а просто в'януть? Це пустоцвіти і як їх уникнути — дізнайтеся у новому матеріалі та не забудьте його зберегти.

Томати — справжнє золото нашого саду. Їхні соковиті плоди, наповнені сонячними вітамінами, завжди вражають своєю смаковою насиченістю. Проте, щоб отримати насправді багатий врожай, потрібно звернути увагу на деталі, які можуть вирішити успіх чи невдачу.

Однією з основних проблем, яка може зіпсувати задоволення від вирощування помідорів, є пустоцвіти. Це маленькі квітки, які не формують плід після запилення. Вони не тільки зменшують кількість врожаю, але й роблять городину менш стійкою до стресів і хвороб.

Експерти розповіли, як приготувати молочну підкормку для помідорів з йодом
Городник розповів, як вивести пустоцвіти на томатах

Найчастіше причиною пустоцвітів є нестача поживних речовин, зокрема йоду, який відіграє важливу роль у розвитку рослин. Додавання йоду в полив овочів може значно підвищити їхню резистентність до стресів і сприяти формуванню більшої кількості квітів, які стануть майбутніми плодами. Цей мікроелемент допомагає укріплювати клітинні стінки, робить стебла міцнішими, а також не дає спорам грибків розмножуватися на кущах.

Щоб забезпечити ваших томатів необхідною дозою йоду, рекомендується полити рослини під корінь розчином, приготованим з 10 крапель аптечної настоянки йоду на відро м’якої води, коли на них з’являються перші бутони (фаза бутонізації). Повторіть цей процес через 2 тижні для максимального ефекту. Втім, не переборщить з засобом, аби не перепалити кореневу систему ніжних помідорів.

Експерти розповіли, як правильно використовувати йод на городі та чим він буде корисний
Городник розповів, як вивести пустоцвіти на томатах

Завдяки правильному догляду і додатковому живленню йодом ваші томати будуть вас радувати не лише красивими кущами, а й смачними, соковитими плодами — справжнім скарбом вашого саду.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини