Не сміття, а скарб: помідори обожнюють цю потужну підкормку з 4 дармових інгредієнтів – їх всі викидають

У гарного дачника не пропадає нічого! Розповідаємо, як буквально зі сміття зробити якісне поживне добриво, яке дозволить томатам гарно родити.

Томати – одні з найпопулярніших овочів на наших городах. Вони потребують особливої уваги та догляду, аби порадувати щедрим врожаєм. Один з найкращих способів підтримати здоровий ріст городини – це використання натуральних підкормок. Пропонуємо вам рецепт потужної підживки з чотирьох інгредієнтів, які зазвичай відправляються у смітник.

Для зростання і родіння кущі потребують різноманітних мікроелементів: азоту, фосфору, калію, кальцію, магнію та інших. Нітроген сприяє активному росту зелені, фосфор забезпечує розвиток кореневої системи та цвітіння, лужні компоненти відповідають за формування плодів, кальцій зміцнює клітинні стінки, а магній бере участь у фотосинтезі.

Городники розповіли про дієвий спосіб боротьби з фітофторою
Експерти розповіли, з яких відходів можна зробити добриро для томатів

Часто ми не замислюємося про те, що звичайні відходи можуть містити ці важливі компоненти. Прекрасним прикладом є підкормка, яка не тільки забезпечить ваші томати усім необхідним, але й допоможе ефективно використовувати кухонні відходи. Для її приготування використовуйте пару скибок черствого хліба, який містить дріжджі та корисні мікроорганізми, що сприяють розкладанню органіки та вивільненню поживних речовин.

Бананові шкірки, багаті калієм, що є ключовим елементом для розвитку плодів, також стають у нагоді. Шкаралупа всього від двох яєць є чудовим джерелом кальцію, необхідного для зміцнення клітинних стінок рослин, а цибулеве лушпиння з двох цибулин містить мікроелементи, які покращують загальний стан рослин. Пара ложок цукру та пакетик сухих дріжджів прискорять процес бродіння, адже цукор є живильним середовищем для корисних грибів.

Дачники розповіли, чим підживити томати в липні
Експерти розповіли, з яких відходів можна зробити добриро для томатів

Помістіть усі інгредієнти в один літр теплої води та залиште настоюватись на кілька годин. За цей час почнеться процес бродіння, під час якого корисні речовини з інгредієнтів будуть вивільнятися у воду. Настій процідіть через марлю, щоб позбутися твердих залишків, а отриманий концентрат розведіть у 20 літрах води. Полийте томати під корінь.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини