Мої качани капусти більші за футбольний м’яч, бо знаю секрет чотирьох диво-підгодівель: результат вражає

Гарячі травневі дні посадок позаду, спекотний червень закінчився, і настає складний липень, коли овочі на грядці починають плодоносити і вимагають до себе особливо ретельного догляду та уваги.

Це ідеальний час для підживлення капусти, буряків та моркви. Натуральні та безпечні підгодівлі дозволяють збільшити врожай, протистояти шкідникам та зміцнити імунітет рослин від різних захворювань.

У липні для підживлення овочів рекомендується використовувати кілька добрив, відомих ще з радянських часів: сульфат калію, аміачну селітру та суперфосфат. Ці добрива містять велику кількість азоту, але рослини потребують не лише його. Їм також потрібні калій та фосфор.

Азотні добрива сприяють наростанню зеленої маси у рослини. Якщо вчасно припинити вносити азотні добрива і почати використовувати калій із фосфором, плоди матимуть достатньо енергії, щоб вирости великими, сильними та смачними.

Для прихильників органічних добрив підійдуть дріжджі, настій кропиви, пташиний послід, гній та компост – вони є джерелом азоту. Однак у липні, коли починають визрівати плоди, краще мінімізувати їх використання і застосовувати деревну золу та інші добрива, що містять калій та фосфор.

Городники поділилися графіком підгодівлі для вирощування великих качанів капусти
Городники поділилися графіком підгодівлі для вирощування великих качанів капусти

Наприклад, можна розсипати склянку золи на кожен квадратний метр грядки або ж зробити розчин із золи – на відро води всипати склянку золи, ретельно вимішати і полити грядки.

Особливо корисним є добриво борофоска, що містить калій, фосфор, кальцій та азот. У комбінації цей препарат дає все необхідне як для рослини, так і для ґрунту. Зазвичай його розсипають весною перед висадкою рослин на ґрунт, а також після збирання врожаю перед зимуванням. Проте у липні можна розвести 2 ложки препарату в теплій воді, потім розвести розчин на 10 літрів води і підживлювати рослини за допомогою лійки під корінь.

Таке добриво стимулює зростання плодів, зробить їх смачнішими, більшими і лежачими. Три підживлення за літо буде цілком достатньо, щоб забезпечити овочам належний догляд і отримати чудовий врожай!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини