Попелиця та мурахи тікають світ за очі після цього “гостренького” підживлення: все елементарно і без мороки

Попелиця та мурахи докучають, напевно, всім городникам і не щадять нікого. Однак ті, хто завчасно обробив ділянку різними засобами, що відлякують цих шкідників, можуть спати спокійніше.

Проти попелиці та мурах існує чудовий засіб — червоний гіркий перець. Він ефективний, тому що ці комахи не переносять різких запахів та неприємних смаків.

Попелиця та мурахи є найжорстокішими шкідниками городу. Вони з’їдають найсмачніші плоди та висушують рослини, висмоктуючи з них усі соки. Якщо знищувати тільки одну з цих комах, то це абсолютно безглуздо. Якщо вбити мурах, попелиця приманить нових мурах своїм солодким сиропом, який вона випорскує на рослини, коли п’є з них сік. А якщо зосередитись на винищенні лише попелиці, то мурахи приведуть нових особин, бо їм завжди потрібний постачальник солодкого нектару.

Тому переходьте до етапу приготування засобу для знищення цієї банди. Для приготування знадобиться кілограм свіжого перцю. Його необхідно подрібнити за допомогою ножа або м’ясорубки. Далі потрібно перекласти масу у відро ємністю 10 літрів, ретельно перемішати та настоювати засіб протягом 10 днів.

Городники розповіли, як швидко позбутися попелиць і мурах на городі
Городники розповіли, як швидко позбутися попелиць і мурах на городі

Під час використання рекомендується змішувати 100 мл настою з 40 грамами мила та розводити в 10 літрах води. Обробляйте рослини з усіх боків, не забуваючи про обробку внутрішніх сторін листя. Враховуйте, що після повного винищення комах вони можуть з’явитися знову. Для попередження їх утворення на ділянці намагайтеся прибирати бур’яни під кронами дерев.

Також слід вчасно вирізати прикореневу поросль, виносячи її за межі саду, після чого її потрібно обов’язково знищити або відправити в компостну яму. Рекомендується білити штамби та скелетні гілки дерев за допомогою вапняного розчину, додаючи до нього купорос, глину та клей ПВА. Проводити таку процедуру краще наприкінці лютого або в березні, влітку цього робити не варто.

Якщо мурашники таки з’являються, намагайтеся своєчасно знищувати їх. Перед зимою їх потрібно ретельно розпушити, залити содово-оцтовим розчином або окропом. Завжди оглядайте нові рослини перед висадкою на наявність попелиці та намагайтеся проводити обприскування рослин для профілактики попелиці перед розпусканням бруньок.

Ці прості заходи допоможуть зберегти ваш город від настирливих шкідників і забезпечити здоровий ріст та розвиток рослин.

Популярне

Подібні новини