Навіть найдрібніший часник виросте велетнем після цієї простої підгодівлі: перевірено на власному досвіді

Часник – невід'ємна складова будь-якого городу. Щоб він виріс великим і здоровим, важливо застосовувати ефективні підживлення. Один із таких методів – підживлення з деревної золи та аптечного йоду.

У цій статті розповімо, як правильно підживити часник і отримати відмінний урожай.

У деревній золі містяться більше 30 різних мікроелементів, вітамінів та інших речовин, які забезпечують швидкий розвиток рослини. Саме тому зола використовується практично для всіх овочевих культур на ділянці. Приготувати добриво із золи для часнику елементарно просто. Хоча можна використовувати суху золу для припудрювання ґрунту, краще приготувати зольний настій із деревної золи та аптечного йоду.

Рецепт приготування наступний: беремо один літр деревної золи і всипаємо його у відро води. Залишаємо розчин на дві години для настоювання, після чого додаємо 10 крапель аптечного йоду та ретельно перемішуємо. Під час внесення добрива потрібно періодично розмішувати настій, щоб осад не залишався у відрі, а потрапляв під рослини, оскільки саме в ньому міститься основна маса фосфору.

Садівники розкрили секрет, як виростити великий часник на городі
Садівники розкрили секрет, як виростити великий часник на городі

На кожен квадратний метр посадок часнику витрата буде близько п’яти літрів. Через два тижні після рідкого підживлення вносимо золу у сухому вигляді – просто розсипаємо по грядці з часником деревну золу та зверху присипаємо невеликим шаром ґрунту. Потім рясно поливаємо грядки теплою водою, щоб мікроелементи з золи потрапили до коріння рослини максимально швидко.

Регулярне використання таких підживлень дозволяє отримати фантастичний результат. Головки часнику виростають дуже великими, ароматними, а сам часник залишається здоровим і надійно захищеним від усіх хвороб та шкідників. Спробуйте цей метод і переконайтеся у його ефективності!

Популярне

Подібні новини