Йодна “терапія” для вашої капусти: всього 3 краплі перетворять хирляві качани на городніх рекордсменів

Йод дуже потрібний не тільки людині для нормальної роботи організму, але й рослинам. Нестача цього мікроелемента призводить до уповільнення розвитку рослин і хвороб капусти.

Завдяки йодному підживленню можна покращити засвоюваність азоту рослиною, підвищити врожайність капусти, покращити смакові характеристики плоду, збільшити його соковитість та щільність, а також виробити стійкий імунітет до шкідників та захворювань.

Підживлення можна вносити як обприскуванням по листу, так і методом поливу під кущ. Перед посадкою розсади слід обробити землю йодним розчином за таким рецептом: три краплі п’ятивідсоткового йодиду калію на відро води і рясно полити землю. Після вкорінення розсади змішують 15 крапель перекису водню та йоду з літром молока та відром води і обприскують листя.

Таке підживлення робиться раз на місяць і захищає капусту від фітофторозу. Коли качан вже почав зав’язуватися, потрібно взяти на відро води 3 мілілітри йоду і полити під кожну рослину по одному літру. Для захисту від борошнистої роси слід змішати 5 крапель аптечного йоду на відро води і провести обприскування.

Експерти розповіли про підживлення капусти йодом в липні
Експерти розповіли про підживлення капусти йодом в липні

Щоб рослини не отримали опіки, обробку слід проводити тільки у вечірній чи ранковий час, коли сонце ще не піднялося на горизонт. Обов’язково використовуйте рукавички та окуляри, оскільки йод є сильним подразником для слизових оболонок людини, і проблеми зі здоров’ям зовсім ні до чого.

Завдяки правильному використанню йоду капуста виросте великою, соковитою і стійкою до хвороб та шкідників.

Ось ще 4 поради, які допоможуть вам виростити рясний врожай:

  • Поливайте регулярно. Капуста потребує рясного поливу, особливо в спекотну та суху погоду. Намагайтеся поливати її вранці, щоб вода не випаровувалась занадто швидко.
  • Підгодовуйте. Для кращого формування качанів рекомендується підгодувати капусту мінеральними добривами, наприклад, нітрофоскою або суперфосфатом.
  • Захищайте від шкідників. Найпоширенішими шкідниками капусти є гусениці, слимаки та попелиця. Для боротьби з ними можна використовувати як хімічні, так і біологічні засоби.
  • Обривайте нижнє листя. Це допоможе качанам краще формуватися та провітрюватися, а також запобігтиме розвитку хвороб.

Популярне

Подібні новини