Моя свекруха визнала поразку в огірковій “битві”, як побачила мій врожай: все завдяки елементарному добриву

Липень – це час, коли огірочки починають активно давати плоди, і саме зараз їм потрібне правильне підживлення, щоб до кінця вересня насолоджуватися смачними та хрумкими огірками.

Завдяки правильному підживленню врожайність може зрости на 20-30 відсотків, а нестача мікроелементів може призвести до пожовтіння листя і відсутності молодих зав’язей.

У спекотне та посушливе літо краще використовувати кореневі підживлення, тоді як у похмуре і прохолодне – обприскувати листя. Важливо вміти розпізнавати дефіцит мікроелементів: дрібне і жовте листя, тонкі батоги та занадто світлі огірки свідчать про нестачу азоту. В такому разі потрібно розвести коров’як у воді в пропорції один до десяти та полити рослини під корінь, або обприскати огірки розчином нітрату кальцію – дві чайні ложки препарату на літр води.

Якщо огірки мають грушоподібну форму і на листі з’явилася світла облямівка, необхідно використовувати калійні добрива. Деревна зола – відмінний вибір: на відро води потрібно розчинити склянку золи та полити під корінь. Для обприскування можна додати до розчину трохи господарського мила.

Городники розповіли про ефективне липневе добриво для огірків
Городники розповіли про ефективне липневе добриво для огірків

Для загального підживлення варто використовувати комплексні добрива. Прихильники органіки можуть застосовувати зелене добриво із бур’янів. Для цього потрібно заповнити відро на дві третини водою, додати бур’яни, накрити і залишити на тиждень для бродіння. Потім розбавити отриману суміш теплою водою у пропорції один до десяти та внести під корінь.

Дріжджове підживлення також є чудовим вибором для активації корисних бактерій у ґрунті, що допомагає огіркам ефективніше засвоювати мікроелементи. Це підживлення можна робити один раз у липні, а потім повторити у серпні. Для цього на літр води додають 100 грамів сухих дріжджів, доливають 9 літрів чистої води та поливають під корінь. Протягом кількох днів можна помітити позитивний ефект.

Лушпиння цибулі – ще один ефективний засіб для підживлення, який допомагає боротися зі шкідниками та захворюваннями, підходить для поливу та обприскування. Для обробки листя потрібно замочити півкілограма лушпиння у п’яти літрах води та настояти протягом тижня. Обприскування зав’язей огірків цим розчином сприяє вирощуванню здорових, великих та смачних плодів. Для поливу можна прокип’ятити дві жмені лушпиння в п’яти літрах води, потім змішати два літри розчину з літром води та внести під корінь на грядці.

Популярне

Подібні новини